Opt traficanţi de ţigări au fost arestaţi în urma percheziţiilor din judeţul Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Judecătoriei Huşi au dispus în această după amiază arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a şapte persoane din judeţul Vaslui şi una din judeţul Iaşi, reţinute în urma percheziţiilor efectuate ieri, în cele două judeţe, de poliţiştii de frontierei pe linia prevenirii contrabandei cu ţigări.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi au început urmărirea penală în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de constituire de grup infracţional organizat şi contrabandă. Pe lângă cele opt persoane arestate, alte opt au calitatea de inculpat, dar sunt cercetate în stare de libertate.

Printre cei arestaţi se numără şi fraţii Chetran din comuna Drânceni, cunoscuţi ca fiind traficanţi de ţigări pe Valea Prutului. Cele opt persoane arestate sunt Constantin Chetran, Lorin Chetran, Lucian Chetran, Sabin Chetran, Andrei Lemnaru, Cristian Mardari, Ion Guiban, Petru Mărgian, acesta din urmă din judeţul Iaşi.

Zeci de poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui au descins miercuri dimineaţă în mai multe locaţii din judeţele Vaslui şi Iaşi în căutarea traficanţilor de ţigări. S-au desfăşurat 23 de percheziţii domiciliare (18 in judeţul Vaslui şi 5 în judeţul Iaşi) la care participat poliţişti de frontieră şi efective de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Au fost puse în aplicare 28 mandate de aducere la audieri.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea confiscării cantitatea de 128.180 ţigarete de diferite mărci provenite din contrabandă, în valoare de peste 64.000 lei, patru autovehicule, importante sume de bani, în lei şi valută, două pistoale cu capse şi peste 20.500 materiale pirotehnice.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite