O minoră de 14 ani, din Vaslui, suspectată că ar fi vrut să-şi vândă bebeluşul de 5 luni pentru 2.400 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Formula pentru bebelusi

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui au declanşat o anchetă în cazul unei minore de 14 ani, mama unui bebeluş de 5 luni, în urma unei sesizări primite din partea conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. În cauză există suspiciuni că mama minoră intenţiona să-şi vândă copilul unei familii din Bucureşti.

Conducerea spitatului din Vaslui a sesizat pe 28 iulie Poliţia, după ce mama minoră, internată alături de bebeluş în secţia Pediatrie ar fi fost auzită de alte mămici în timp ce discuta despre tranzacţia privind vinderea copilului.

Minora ar fi fost surprinsă în timp ce discuta cu membrii unei familii din Bucureşti, despre o diferenţă de bani, aproximativ 400 de euro, pe care ar fi urmara să o primească pentru copil, la externare, existând suspiciuni că anterior ar fi primit suma de 2000 de euro. Pacientele care au auzit-o vorbind la telefon în repetate rânduri cu familia din Bucureşti, despre vânzarea copilului, au alertat cadrele medicale, care, la rândul lor au anunţat asistentul social respectiv conducerea unităţii medicale.

„Este vorba despre o fetiţă de 14 ani, internată cu copilul său de cinci luni. A fost sesizat asistentul social cu privire la faptul că în acest caz ar putea fi vorba despre încălcarea unor drepturi. De asemenea, a fost anunţată Poliţia”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Ana Rinder. 

 Una dintre pacientele internate în spital a povestit că mama minoră avea asupra sa o sumă de bani de la o familie din Bucureşti care şi-ar fi dorit bebeluşul pe motiv că  fata de 14 ani nu poate să îl îngrijească. „Au fost demarate verificări de către lucrători ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, urmare a unei sesizări primite din partea Spitalului Judeţean Vaslui, cu privire la încredinţarea unui minor în vârstă de 5 luni. Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că sunt demarate proceduri legale privind luarea unor măsuri de protecţie a minorului, respectiv darea în plasament către o familie din Bucureşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Loredana David.

Minora- mamă, originară din comuna Todireşti, era deja vizat într-un dosar instrumentat de poliţiştii din Negreşti, în care se fac cercetări pentru act sexual cu un minor, având în vedere că a întreţinut relaţii sexuale înainte de împlinirea vârstei de 14 ani.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite