Ministrul Sănătăţii după explozia de cazuri COVID-19 de la Vaslui: „S-a trecut de la sentimentul de frică la falsul sentiment de siguranţă şi asta nu e bine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
spital vaslui

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că monitorizează cu atenţie situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, unde 14 cadre medicale din cadrul Secţiei de Pneumologie au fost confirmate cu noul coronavirus .

Nelu Tătaru şi-a exprimat speranţa ca situaţia de la spitalul din Vaslui să fie ţinut sub control. 

”La recomandarea Institutului Naţional de Sănătate Publică, s-a luat imediat măsura izolării secţiei respective, nimeni nu iese, nimeni nu intră în secţie, tura III nu va mai veni la serviciu şi se aşteaptă rezultatele testelor. Ţinem legătura cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui şi vor fi luate în continuare măsuri, în funcţie de evoluţia situaţiei”, a declarat Nelu Tătaru pentru Agerpres. 

Ministrul Sănătăţii, care înainte de Paşti a efectuat o vizită la spitalul din Vaslui, a precizat că este foarte important în această perioadă ca tot personalul medical să respectă măsurile de protecţie şi igienă, dar şi să fie respectate regulile de izolare de către cetăţeni. Surse medicale au precizat că în timpul vizitei ministrului, au fost întâlnite cadre medicale, inclusiv medici, care nu foloseau materiale de protecţie, deşi acestea existau în unitatea medicală.

„S-a trecut de la sentimentul de frică la falsul sentiment de siguranţă şi acest lucru nu este bun”, a menţionat Tătaru. 

Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, 16 cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă au fost testate pozitiv cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, cele mai multe îmbolnăviri fiind la Secţia Pneumologie. 

Ancheta epidemiologică este în desfăşurare, în cursul zilei de vineri fiind aşteptate rezultatele de laborator pentru probele aflate în lucru care au fost recoltate de la personalul medical şi de la pacienţi. În cadrul Secţiei Pneumologie sunt internaţi 50 de pacienţi.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite