16 angajaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui infectaţi cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
spital vaslui

O explozie de îmbolnăviri COVID-19 se înregistrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde, în urma testelor efectuate, s-a confirmat că 16 angajaţi sunt infectaţi cu noul coronavirus.

Îmbolnăvirile au fost confirmate în rândul asistentelor medicale, infirmierelor şi un registrator care îşi desfăşoară activitatea în Secţia Pneumoftiziologie. Surse medicale, au precizat că s-au confirmat infecţii cu noul coronavirus şi cadrul unor infirmiere de la secţiile ORL, Cardiologie, precum şi o asistentă de la Dermatologie. Până în prezent, niciun medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui nu a fost testat pozitiv, însă nu au fost prelucrate toate testele.

Deocamdată, nu s-a luat o decizie a personalul care este deja infectat, existând două variante: fie toţi vor fi internaţi la Spitalul Bârlad, fie vor fi carantinaţi şi trataţi în Secţia TBC a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut o anchetă imediată la spitalul din Vaslui.

Până pe 22 aprilie, în judeţul Vaslui erau confirmate 11 îmbolnăviri COVID-19 în rândul personalului din sistemul sanitar public şi privat.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite