Maşină furată din Cehia, descoperită la Vaslui. Ce le-a explicat poliţiştilor persoană găsită la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina furată din Cehia FOTO Poliţia de Frontieră
Maşina furată din Cehia FOTO Poliţia de Frontieră

Autoturismul era condus de un tânăr de 26 de ani, din Republica Moldova, dar care are şi cetăţenie română. În baza de date a Europol, maşina figurează ca fiind furată din noiembrie anul trecut, aşa că a fost confiscată, iar basarabeanul şi-a continuat drumul pe jos.

Un tânăr de 26 de ani a reuşit să aducă în România o maşină furată tocmai din Cehia, fără ca vreun poliţist să-şi dea seama de asta, deşi autoturismul era înregistrat în baza de data Europol încă din noiembrie 2017.

Totul a ieşit la iveală zilele trecute, atunci când Igor S. (26 ani), cetăţean al Republicii Moldova dar şi al României, a încercat să scoată autoturismul (model Astra Astra Caravan) din ţară, prin Vama Albiţa.

„Existând suspiciuni cu privire la certificatul de înmatriculare prezentat la controlul de frontieră pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile din Cehia, la data de 24.11.2018”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

Mai exact, maşina era pusă sub sechestru într-o cauză penală, însă a dispărut de la persoana în custodia căreia se afla. Există suspiciunea că această persoană (conform legislaţiei cehe, proprietarul se poate folosi de bunurile sechestrate pe perioada derulării procedurii juridice, el fiind deposedat de acestea doar printr-o decizie definitivă a instanţei) nu ar fi străină de situaţie şi că furtul al putea fi o înscenare.

De altfel, tânărul de 26 de ani găsit la volan în Vama Albiţa a declarat că a cumpărat autoturismul în anul 2018, din Cehia, cu suma de 1.000 de euro şi că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu. Totuşi, el nu a putut prezenta documente de proprietate în formă autentică, ci doar o procură.

Până una-alta, Igor S. s-a ales şi cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt şi a plecat şi pe jos către casă, deoarece autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite