Incendiu la o școală din Vaslui. Pompierii au salvat salile de clasă înainte să fie mistuite de flăcări

0
Publicat:

Un incendiu a izbucnit, duminică, 3 decembrie, la şcoala din localitatea Curseşti Deal, comuna Pungeşti, județul Vaslui. Focul a pornit de la un coș de fum neprotejat termic.

O parte din acoperișul școlii a ars FOTO ISU Vaslui
O parte din acoperișul școlii a ars FOTO ISU Vaslui

Detaşamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta mocnit în podul şcolii şi exista pericol de propagare la întreaga unitate de învăţământ. După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat.

„Prin intervenţia promptă, pompierii au reuşit să salveze toate sălile de clasă şi clădirea centralei termice. Au ars aproximativ 100 de metri pătraţi de acoperiş din tablă pe astereală din lemn. De asemenea, s-au degradat circa zece metri pătraţi de izolaţie termică din polistiren şi tencuială. Nu au fost înregistrate victime", a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Pompierii s-au luptat două ore cu flăcările FOTO ISU Vaslui
Pompierii s-au luptat două ore cu flăcările FOTO ISU Vaslui

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile din apropiere.

Incendiu violent la o altă şcoală din Vaslui

Un alt incendiu a izbucnit pe 12 februarie 2021 la o şcoală din localitatea vasluiană Poieneşti. La faţa locului au fost dirijate mai multe echipaje de pompieri.

Focul a izbucnit la anexa unde funcţiona centrala termică a unităţii de învăţământ. Flăcările s-au extins cu repeziciune la acoperişul şcolii.

În momentul izbucnirii incendiului, în incinta unităţii de învăţământ nu erau elevi, ci doar câteva cadre didactice.

„Punctul de lucru Ivăneşti din cadrul Detaşamentului de pompieri Vaslui intervine cu o autospecială de stingere cu apă şi un echipaj specializat pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă a şcolii din localitatea Poieneşti , comuna Poieneşti. La faţa locului se deplasează şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri Vaslui. Din primele informaţii, nu ar exista persoane surprinse în incendiu. Incendiul se manifestă la nivelul camerei centralei termice a şcolii”, au anunţat reprezentanţii ISU Vaslui la acel moment.

Şcoala din comuna Poieneşti era nou construită, dată în folosinţă în 2015, însă nu avea autorizaţie privind securitatea la incendiu. Acolo învăţau 131 de elevi din cinci sate componente ale comunei Poieneşti. 

Reprezentanţii unităţii de învăţământ au reuşit să salveze arhiva şi toate documentele şcolare.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite