Gest iresponsabil la vârful IPJ Vaslui: adjunctul comandantului s-a dus la serviciu deşi era suspect de COVID-19, iar a doua zi a primit confirmarea bolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petru Maximiuc s-a prezentat la serviciu în timp ce ar fi trebuit să fie izolat la domiciliu
Petru Maximiuc s-a prezentat la serviciu în timp ce ar fi trebuit să fie izolat la domiciliu

Gest de maximă iresponsabilitate la vârful Inspectoratului de Poliţie Vaslui, instituţie care ar trebui să vegheze la respectarea legii privind combaterea şi limitarea răspândirii noului coronavirus. Adjunctul instituţiei s-a prezentat la serviciu fiind suspect de COVID-19.

Comisarul şef Petru Maximiuc (48 ani) a devenit suspect de COVID-19, fiind contact direct al soţiei sale, cadru medical la Centrul de Transfuzii Bârlad, care a primit confirmarea că este infectată cu virusul SARS-CoV-2 pe 1 august. De la aceeaşi dată, Petru Maximiuc trebuia să fie în izolare la domiciliu, însă acesta a continuat să îşi desfăşoare activitatea la conducerea IPJ Vaslui. 

Mai mult, luni 3 august, acesta a participat la o şedinţă cu cadre ale IPJ Vaslui. A doua zi, comisarul şef a primit confirmarea că este infectat cu virusul SARS-CoV-2. 

Aflând de iresponsabilitatea de care a dat dovadă adjunctul IPJ Vaslui, superiorii din Inspectoratul General al Poliţiei Române i-au solicitat acestuia demisia. Ofiţerul Maximiuc a refuzat, înaintându-şi raportul de pensionare. Pe numele său însă a fost deschis un dosar penal.

„Vă comunicăm faptul că a fost întocmit un dosar penal privind comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, dosar aflat în cercetare proprie a procurorului din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui. Ofiţerului de poliţie i s-a solicitat să fie mutat pe o altă funcţie, iar în urma solicitării,  acesta şi-a depus raportul de pensionare”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Cercetările sunt efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. În paralel, Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a declanşat ancheta epidemiologică pentru a stabili conctacţii direcţi ai comisarului şef Petru Maximiuc.

Gestul iresponsabil al adjunctului l-a costat funcţia şi pe şeful IPJ Vaslui, comisarul şef Doru Gabriel Panţiru, care a fost mutat la IPJ Iaşi. În prezent, comanda IPJ Vaslui este asigurată de cel de-al doilea adjunct, comisarul şef Ion Matei. Acesta a fost detaşat la IPJ Vaslui, de la IPJ Vâlcea în luna februarie, anul curent.  

Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin vocea purtătorului de cuvânt, a anunţat că urmează a comunica situaţia exactă comandantului IPJ Vaslui.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite