FOTO  S-a deschis sezonul estival. Care sunt locurile de agrement din judeţul Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Popas Privighetoarea FOTO Facebook
Popas Privighetoarea FOTO Facebook

Ofertele sunt puţine, dar nu lipsesc cu desăvârşire. Pentru cei care doresc să petreacă un week-end departe de zgomotul oraşului şi să se rupă de problemele cotidiene pot să opteze pentru locurile de agrement din judeţ.

A venit vara, se apropie vacanţa, şi toţi sunt nerăbdători să plece în concediu. Oboseala parcă e mai apăsătoare. În aşteptarea mult-visatului concediu, o scurtă ieşire de week-end ar putea să astâmpere pofta de evadare.
Judeţul Vaslui nu este unul turistic şi sunt prea puţine locuri de agrement. Unul dintre ele se găseşte în comuna Pădureni, între dealurile Huşiului.

Primăria din comună a făcut un adevărat colţ de Rai, în regie proprie sau prin accesarea unor proiecte PHARE. Ştrand, terase, locuri amenajate pentru grătare, o bază sportivă cu nocturnă, un parc îngrijit.

agrement padureni

Ştrandul din Pădureni FOTO ziarullumina.ro

Ştrandul se deschide pe 7 iunie şi este amenajat cu tot ce trebuie: duşuri, şezlonguri etc. Preţul de intrare este de 5 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii. Programul zilnic este în intervalul orar 10.00-21.00. Pentru cei care vor să înopteze sunt 17 locuri de cazare în regim hotelier pentru care vor trebui să achite 50 de lei/cameră.

Baza sportivă din localitate, Arena, este dotată cu tribună cu 400 de locuri şi nocturnă. Turiştii pot să joace fotbal, handbal sau volei. Terenurile de tenis de camp sunt în curs de amenajare.
Toate locurile de recreere din Pădureni au denumiri atrăgătoare: Grădina amintirilor (parcul), Voia boierilor ori Cuibuşor - terasele unde se pot răcori la un pahar de vorbă.

agrement padureni

Grădina amintirilor din Pădureni FOTO ziarullumina.ro

În comună sunt amenajate mai multe locuri pentru grătare ce pot fi folosite de turişti fără nicio taxă.
Locul de agrement Pădureni se află la 5 kilometri de Huşi, 50 kilometri de Vaslui şi 60 kilometri de Bârlad. Rezervări se pot face la Primăria Pădureni (tel – 0235 485785) sau la Centrul Cultural (tel – 0235 485851).

Lacul cu lebede negre

Un alt refugiu în natură se găseşte la Popasul Privighetoarea, amplasat pe DE 581, între Tecuci şi Bârlad, la distanţă de 18 kilometri de Bârlad şi 30 de kilometri de Tecuci. Ceea ce recomandă acest loc este oaza de verdeaţă pe care o oferă. Gazon, flori, copaci umbroşi şi, mai cu seamă, lacul situat în spatele restaurantului pe care plutesc lebede albe şi negre.

popas privighetoarea

Popasul Privighetoarea FOTO Facebook

Potrivit tourismguide.ro, Motel Popas Privighetoarea oferă 22 de locuri de cazare în 9 camere şi un apartament. Preţul unei nopţi de cazare porneşte de la 70 lei. Turiştii au posibilitatea să practice pescuitul sportiv.

Meniul restaurantului se axează pe bucate româneşti tradiţionale la preţuri rezonabile. La comandă se poate solicita berbecuţ la proţap.

O noapte în club

Tinerii care preferă aglomeraţia oraşului se pot răcori la o limonadă pe terasele care au fost amenajate la fiecare colţ de stradă sau pot petrece o noapte în club. Club Obsession Bârlad îi aşteaptă sâmbătă pe cei dornici de distracţie cu un program oferit de DJ Dorin/MC Jedi.

Club Obsession FOTO www.b-o.ro

obsession
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite