FOTO Prima zăpadă a provocat blocaje la Vaslui. Trei bolnavi, salvaţi cu ajutorul pompierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul spre Arsura a fost blocat de sulurile de zăpadă
Drumul spre Arsura a fost blocat de sulurile de zăpadă

Două echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit cu o autofreză multifuncţională şi cu o autoşenilată pentru salvarea a trei persoane rămase izolate în localitatea Arsura.

Pompierii au intervenit pe un segment al drumului judeţean DJ 284, dintre localităţiile Ghermăneşti şi Arsura, unde o ambulanţă a fost  solictată să preia două persoane care necesitau dializă iar a alta fiind solicitată să acorde asistenţă medicală unei persoane cu colică renală şi hipertensiune. 

Ambele salvări au rămas înzăpezite în sulurile de zăpadă formate pe drum. S-a acţionat cu o  autofreză de Secţia de pompieri Huşi şi o  autofreză de la Drumuri judeţene pentru degajarea drumului, facilitând astfel accesul ambulanţelor la persoanele rămase izolate precum şi transportarea acestora în siguranţă la spital.

În sprijin a fost prezentă şi o autoşenilată pentru salvare a Detaşamentului de pompieri Vaslui, aceasta având o capacitate mărită de trecere, fiind pregătită să intervină în cazul că nu se putea evacua zăpada de pe drumul de acces în localitate.
”Concomitent, s-au întreprins şi acţiuni de deszăpezire şi de verificare a viabilităţii drumurilor ocolitoare care permit accesul în localitate, în urma cărora s-a constatat că  localitatea Arsura nu este izolată, circulaţia rutieră în şi dinspre aceasta fiind posibilă.”, a precizat slt Ionel Roşu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite