FOTO Hristos a Înviat! Mii de vasluieni au ieşit din case pentru a lua Lumină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preoţii împart Lumina Sfântă a Învierii FOTO:adevarul
Preoţii împart Lumina Sfântă a Învierii FOTO:adevarul

Mai ales că şi vremea de afară a fost una prielnică, copii, tineri, adulţi şi bătrâni au asistat, cu emoţie şi bucurie, la cel mai important eveniment religios de peste an, Învierea Domnului.

Oamenii au început să se îndrepte spre bisericile din oraş puţin după ora 23:00, odată şi cu florarii sau comercianţii de lumânări, care au luat cu asalt strada ce duce spre cimitirul „Eternitatea“. 

Practic, nu era vreun lăcaş de cult a cărui curte să nu fie plină de enoriaşi, la fel cum s-a întâmplat şi la biserica „Adormirea Maicii Domnului“, acolo unde, printre alţii, a luat parte la slujbă şi omul de afaceri Adrian Porumboiu.

Curtea a fost neîncăpătoare până la miezul nopţii, când soborul de preoţi a ieşit din biserică, împărţind Lumină. Enoriaşii şi-au aprins lumânările şi candelele, apoi au început să plece spre case. Preoţii au oficiat slujba în aer liber, cântând „Hristos a înviat din morţi“, acompaniaţi de corul de voci ale credincioşilor. După ce fiecare preot a rostit „Hristos a înviat!“, slujba a continuat în biserică.

Cei mai cucernici enoriaşi au mers în biserică, unde au asistat la toată slujba Învierii Domnului, apoi la cea a Liturghiei şi s-au împărtăşit.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite