FOTO Contrabandist mirosit de câinele poliţist de la Punctul de trecere a frontierei Albiţa

0
0
Ţigările erau ascunse în podeaua autoturismului
Ţigările erau ascunse în podeaua autoturismului

Poliţişti de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa împreună cu lucrători vamali au descoperit, cu ajutorul câinelui de detectare tutun Micax,18.880 de ţigarete, ascunse şi nedeclarare, într-un autoturism condus de un cetăţean din Republica Moldova.

 Pe 13 februarie, în jurul orelor 16.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, un tânăr de 26 ani, din Republica Moldova, conducând un autoturism marca Rover, înmatriculat în judetul Cluj.

Având informaţii că autoturismul este folosit pentru transportul ţigaretelor de contrabandă, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. "La efectuarea controlului s-a folosit şi câinele de detectare tutun Micax, care a depistat prezenţa tutunului în autoturism. Astfel, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a descoperit ascunse, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bordul, podeaua, spătarele scaunelor fată si podeaua autoturismului18.880 de ţigarete marca Plugarul", a precizat Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontieră Iaşi.
Potrivit prevederilor legale ţigările au fost confiscate iar persoana a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri