Forumul China-Europa Centrală şi de Est, o afacere de zeci de milioane de euro pentru afaceriştii din judeţul Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Constantin, preşedintele CCIA Vaslui, se află şi el la Bucureşti FOTO: Adevărul
Ionel Constantin, preşedintele CCIA Vaslui, se află şi el la Bucureşti FOTO: Adevărul

Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui, Ionel Constantin, este şi el prezent, astăzi, în capitală, la summitul China-Europa.

Potrivit lui Constantin, Forumul Româno-Chinez este un prilej numai bun pentru judeţul Vaslui, în contextul în care chinezii au anunţat că vor să importe, anual, din România, animale în valoare de un miliard de euro. 

Preşedintele CCIA Vaslui crede că cel mai sărac judeţ din ţară ar putea câştiga, astfel, undeva la 100.000 de dolari pe an din exporturile către China, o sumă impresionantă pentru oamenii de afaceri vasluieni. 

„Noi participăm la întâlnire din câteva motive foarte clare. În calitate de membri ai Casei Naţionale Româno-Chineze şi reprezentanţi ai Camerei de Comerţ a României, interesul nostru este să facilităm o serie de afaceri şi în judeţul Vaslui. Vrem să vedem ce solicitări concrete se fac din partea chinezilor, prin ambasadă sau direct. Vom prezenta oportunităţile de afaceri din Vaslui, oferta de produse agroalimentare, industria pe care o avem şi posibilităile de investiţii în vechile locaţii industriale. Totodată, vom vorbi despre asocierea oamenilor de afaceri vasluieni cu cei chinezi. Pe lângă porci, ovine şi bovine, chinezii sunt interesaţi şi de importul de carne de pasăre. Noi, cu oferta pe care o avem, putem să câştigăm în jur de 100 milioane de dolari pe an din  exporturi în China. Avem cele mai mari suprafeţe agricole lucrate în privat din zonă, ferme de ovine, pui, bovine, la care se adaugă un sistem dezvoltat de abatorizare“, a declarat Ionel Constantin.

Premierul chinez, Li Keqiang, omologi din 16 ţări din Europa Centrală şi de Est, 1.000 de reprezentanţi ai unor companii se reunesc astăzi, la Bucureşti, pentru a discuta, negocia şi încheia contracte importante.

Urmăriţi în timp real, pe adevarul.ro, dezbaterile care au loc astăzi la Palatul Parlamentului în domeniul energiei, agriculturii, turismului, IT&C şi infrastructurii, dar şi interviurile oficialilor în studioul Adevărul. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite