Firma Reiser a reziliat contractele cu Raiffesein, BCR și Petrom. „Protestăm în legătură cu votul negativ dat României“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma Reiser cu sediul în Bârlad, Vaslui, și-a închis conturile la două bănci cu capital austriac, precum și contul de la Petrom, ca reacție la votul Austriei împotriva intrării României în Schengen. Reiser activează în domeniul de construcții drumuri și poduri.

Daniel Buzamăt, managerul SC Reiser SA FOTO Facebook
Daniel Buzamăt, managerul SC Reiser SA FOTO Facebook

Daniel Buzamăt, managerul SC Reiser SA din Bârlad, a decis să întrerupă contractele cu Raiffesein Bank, BCR și Petrom după votul negativ dat României de Austria privind intrarea în spațiul Schengen.

Firma se ocupă de proiectarea, execuția și întreținerea de drumuri și poduri.

„Consiliul de Administrație al SC Reiser împreună cu mine am decis să închidem conturile pe care le avem la două bănci cu capital austriac, dar și contul de la Petrom , acestea fiind mijloacele la îndemână să protestăm în legătură cu votul negativ dat României”, a declarat Daniel Buzamăt, managerul Reiser SA.

Decizia directorului Reiser nu este singulară, în toată țara având loc un val de reacții la adresa Austriei după opoziția la aderarea României la Schengen.

Patronul Aurocar a anulat vacanța la schi în Austria și a închis conturile la BCR

Dan Aurel Pricăjan, directorul general al firmei Aurocar, cu afaceri în zona Hunedoara și Alba, a luat decizia, joi, 8 decembrie, de a-și anula vacanța de schi în Austria.

Omul de afaceri a spus că pe lângă decizia de anulare a vacanței a hotârât să-și închidă și conturile la BCR, bancă al cărui acționar principal este Erste Group din Austria. Firma acestuia este dealer pentru mașini Dacia și Renault în cele două județe din Transilvania.

„Nu mai colaborez cu firme austriece. Nu mai alimentez de la OMV, mi-am închis conturile la BCR, mi-am anulat vacanța de schi în Austria. La revedere, Austria, pe o perioadă nedeterminată!”, a declarat Dan Aurel Pricăjan pentru ziarulunirea.ro.

Pricăjan a completat că sumele plătite pentru un sejur în Austria se ridicau la nivelul miilor de euro, mai ales că urma să plece cu angajații într-un teambuilding.

„Cum ar fi posibil ca după umilința asta să merg să stau cu căciula în mână la ei acolo când sunt atâtea posibilități. Am făcut rezervare în Italia și voi merge acolo cu angajații în ianuarie”, a mai spus, revoltat, acesta.

Joi, 8 decembrie, un alt om de afaceri din Alba, Voicu Vușcan, administrator al firmei de mezeluri Elit SRL, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din țară, a anunțat că va întrerupe colaborările cu firmele austriece ca urmare a opoziției Austriei față de aderarea României la Schengen.

„De la 1 Ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firma cu acționariat austriac. Poate această palmă, pe care o luăm azi, va reuși să ne trezească, și să nu mai fim acel popor de tâmpiți, despre care vorbea Petre Țuțea”, a transmis Voicu Vușcan.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite