Femeie tăiată cu un cuţit de fostul iubit. Victima se despărţise de agresor după ce a aflat că şi-a ucis tatăl

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Strat FOTO vremeanoua.ro
Gheorghe Strat FOTO vremeanoua.ro

O scenă dramatică s-a petrecut într-un microbuz cu muncitori, unde o femeie a fost tăiată cu un cuţit de fostul iubit. Povestea de iubire dintre cei doi a început cu o lună în urmă, dar femeia a aflat că individul este un criminal şi l-a părăsit. Bărbatul nu a suportat gândul că aceasta a decis să rupă orice legătură cu el şi a decis să se răzbune.

Un incident violent a avut loc sâmbătă, 6 noiembrie, într-un microbuz care transporta navetişti din comuna Banca spre localităţile Roşieşti şi Vutcani, judeţul Vaslui. Un bărbat, muncitor la un abator de pui din comuna Banca, orbit de furie după ce fosta sa concubină îl părăsise, s-a năpustit cu cuţitul asupra femeii chiar sub ochii îngroziţi ai colegilor de muncă.

Gheorghe Strat, în vârstă de 48 de ani, din comuna Roşieşti, aflase că motivul real pentru care femeia îl părăsise era faptul că în trecut acesta a fost condamnat la 14 ani de închisoare după ce şi-a omorât tatăl. Când femeia a aflat, a întrerupt orice legătură cu Gheorghe Strat, l-a blocat pe telefon, pe reţelele de socializare şi nu a mai dorit să discute cu el.

Bărbatului nu i-a căzut deloc bine despărţirea şi, fiind coleg de muncă cu femeia, a început să o terorizeze, ameninţând-o chiar de faţă cu cei din abator: „O să te omor, o să-ţi şterg zâmbetul, îţi iau gâtul”, potrivit Vremea Nouă. Pentru că nu mai putea să îi trimită mesaje de ameninţare telefonic sau pe facebook, a început să le trimită pe telefoanele copiilor femeii. Chiar dacă fusese condamnat pentru că şi-a ucis tatăl, nimeni nu a crezut că bărbatul va fi capabil de o violenţă extremă în faţa unui număr mare de oameni.

Atacată fulgerător

Pe 6 noiembrie, la 4,30 dimineaţa, când microbuzul societăţii îi ducea pe muncitori de la abator către case, Gheorghe Stan s-a ridicat brusc de pe scaunul pe care stătea, a scos un cuţit şi a tăiat-o pe fosta concubină de la sprâncene până în partea superioară a capului.  

La vederea sângelui, o colegă de muncă a victimei a leşinat. Şoferul a oprit microbuzul, iar oamenii l-au dat jos pe Gheorghe Strat, iar apoi s-au întors cu maşina la abator, unde au chemat ambulanţa. Femeia agresată de fostul concubin a ajuns la Centrul de Primiri Urgenţe al spitalului din Bârlad, unde i-au fost aplicate 11 copci la cap şi i-au fost îngrijite rănile de la o mână.

Luni, pe 8 noiembrie, femeia a depus plângere la Poliţia din comuna Vutcani, unde locuia împreună cu cei doi copii, o fată majoră şi un băiat minor. A fost ulterior internată împreună cu fiul ei într-un centru pentru femeile care sunt victime ale violenţei domestice.

Eliberat din închisoare pentru bună purtare

Poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Banca l-au reţinut pe Gheorghe Strat, acesta fiind cercetat pentru lovire sau alte violenţe şi ameninţare.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în data de 6 noiembrie, ora 04,30, pe fondul unei stări conflictuale anterioare, aflat într-o autoutilitară, bărbatul cercetat ar fi agresat persoana vătămată, o femeie în vârstă de 38 de ani, din Berezeni, provocându-i, cu un cuţit, o plagă tăiată la nivelul capului. Totodată, acesta ar fi proferat, faţă de persoana vătămată, ameninţări cu moartea şi alte vătămări. Ca urmare a agresiunilor, persoana vătămată a suferit vătămări corporale ce vor necesita 5 – 6 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. În data de 9 noiembrie a.c., ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii au luat faţă de bărbatul de 48 de ani măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea luării unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către poliţişti, în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a bărbatului”, a precizat inspectorul de poliţie Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Bârlad a emis un mandat de arestare preventivă pe numele agresorului pentru 30 de zile. De amintit este că Gheorghe Strat a fost eliberat din penitenciar relativ recent, pentru bună purtare, după ce a executat 14 ani închisoare pentru că şi-a omorât tatăl. Diferenţa de aproape 5 ani pe care nu i-a executat se va adăuga acum la noua pedeapsă la care va fi cel mai probabil condamnat pentru lovire şi alte violenţe şi ameninţare.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Crimă oribilă într-un sat din Dâmboviţa. Un patron şi-a ucis mama, bolnavă de Covid şi apoi s-a spânzurat. Ce bilet a lăsat

Crima din Roman. Tatăl care şi-a înjunghiat gemenele de două luni e în stare de şoc: „Nu a putut fi audiat, doar mormăie“

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite