Escrocherie cu alimente gratuite la Vaslui. Zeci de bătrâni au căzut în plasa escrocilor

0
Publicat:

Zeci de bătrâni din județul Vaslui au acceptat să își dea datele personale pentru a primi alimente gratuite. În realitate, totul era doar o escrocherie pusă la cale de doi bărbați, care intenționau să ia credite pe numele pensionarilor de la bănci din străinătate.

36 de bătrâni au fost convinși să își dea datele personale FOTO arhivă Adevărul
36 de bătrâni au fost convinși să își dea datele personale FOTO arhivă Adevărul

Bătrânii vizați de cei doi escroci locuiesc în satele Budu Cantemir și Stănilești, din județul Vaslui. Ei fost vizitați de doi bărbați de 39 și 40 de ani, care le-au promis alimente gratuite, doar că, în schimbul lor, pensionarilor le erau cerute cărțile de identitate.

Pe baza documentelor personale, escrocii plănuiau să ia credite la bănci din afara României. Planul le-a fost dejucat, însă, de un jandarm care a aflat de „afacerea" celor doi indivizi și i-a dat pe mâna poliției.

Asupra celor doi indivizi, de 39, respectiv 40 de ani, oamenii legii au găsit mai multe telefoane mobile și cartele SIM. În total, 36 de bătrâni ar fi fost înșelați cu alimente gratuite, potrivit ȘtiriEst.ro.

Polițiștii au deschis dosare penale pentru înșelăciune pe numele celor doi suspecți. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă judecătoria Huși.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite