Directorul general de la Rulmenţi Bârlad, unul dintre marii angajatori din zona Moldovei, şi-a dat demisia după ce a disponibilizat sute de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mustafa Tunca Dingiloglu, directorul general al grupului industrial URB, şi-a dat demisia din funcţie urmând să plece la Istanbul peste câteva zile. Numai în acest an au fost trimişi în şomaj 300 de salariaţi

Rulmenţi SA, unul din cei mai mari angajatori din judeţul Vaslui şi cel mai mare din municipiul Bârlad, rămâne fără directorul general Mustafa Tunca Dingiloglu la scurt timp după ce au intrat în şomaj sute de oameni.

Decizia de a renunţa la funcţia de conducere a fost anunţată în cursul zilei de luni, 30 mai, în cadrul unei şedinţe cu directorii SC Rulmenţi SA. Potrivit unor surse interne, CEO Mustafa Tunca Dingiloglu a afirmat că nu mai suportă stresul şi atmosfera de lucru. Ulterior, susţin aceleaşi surse, a convocat o şedinţă cu şefii de secţii cărora le-a comunicat că a luat decizia de a demisiona.

Din persepctiva angajaţilor, vestea demisiei directorul geneal nu prevesteşte nimic bun, mai ales că în acest an au fost disponibilizaţi 300 de salariaţi. Directorii români din fabrică nu au putut fi contactaţi pentru aconfirma sau infirma vestea care a pus angajaţii pe jar.

Industriaşul a acceptat un scurt interviu exclusiv pentru “Adevărul” şi a confirmat că zvonul este real.

“Într-adevăr, am luat această decizie. Nu am depus demisia oficial, dar peste câteva zile voi pleca la Istanbul. Nu e un motiv anume pentru care am decis să plec. Am făcut tot ce am putut mai bine pentru această fabrică şi, spun eu, că după doi ani şi jumătate în care am fost la conducere, predau o fabrică puternică. Sunt convins că noul CEO, cel care va prelua conducerea fabricii, va fi mulţumit”, a precizat Mustafa Tunca Dingiloglu (foto jos)
mustafa tunca dingiloglu

Vestea s-a răspândit foarte repede în rândul celor aproximativ 1.300 de salariaţi şi a creat panică, muncitorii simţindu-se ameninţaţi cu pierderea locului de muncă. În acest an au fost disponibilizaţi 300 de rulmentişti după ce fabrica nu a mai reuşit să  vândă marfa produsă şi să plătească componentele de la furnizori. Pierderile din ultima perioadă sunt evaluate de economişti la milioane de euro.

Statul roman nu a sprijinit industria

Într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti în noiembrie 2014, Mustafa Tunca Dingiloglu  a atacat frontal statul român: „Avem aşteptări de la statul român în legătură cu rulmenţii contrafăcuţi. În anul 2007, un om de afaceri indian a înregistrat o altă marcă URB şi acum aduce în Zona Liberă Giurgiu rulmenţi din China, după care îi vinde cu preţuri la o şesime din preţul nostru. Aşteptăm explicaţii - de ce s-a acceptat înregistrarea acestei mărci? Ne căutăm dreptatea la toate autorităţile din România şi din Europa”.

Tăcerea vorbeşte

Liderii de sindicat şi directorii români ai fabricii nu au putut fi contactaţi. Vasile Roşca, liderul sindicatului “Rulmentul”, nu a răspuns apelurilor telefonice ale reporterului “Adevărul”, acesta fiind în campanile electorală, figurând pe listele de consilieri locali ai PSD.

Nici Cătălin Ghenadie, directorul de Resurse Umane şi persoana care a intermediat de-a lungul anilor relaţia dintre jurnaliştii şi directorii URB, nu a răspuns la telefon. Mai mult, a fost deranjat vizibil că Mustafa Tunca Dingiloglu a acceptat interviul pentru “Adevărul”, lucru pe care a ţinut să-l spună personal. După întrevederea cu CEO, Ghenadie a reproşat că a fost sunat la ore nepotrivite, că reporterul “Adevărul” a fost prea insistent şi lipsit de politeţe. Mai mult, a interzis să mai fie contactat după această întrevedere cu amenunţarea că va fi “raportat şefilor”.

Rulmenţi SA mai are aproximativ 1.300 de salariaţi, faţă de aproape 9.000 câţi erau în 1989. În iunie 1990, numărul salariaţilor crescuse la 11.400 după ce au fost angajaţi pentru numai câteva luni aproape 3.000 de muncitori.

Citeşte şi:

Consiliul de Administraţie de la Rulmenţi Bârlad are membri noi, remuneraţi cu câte 1.500 euro

Vasluiul grandios. Rulmenţi Bârlad, cea mai spectaculoasă lucrare comunistă din judeţ

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite