De ce este Vasluiul cel mai sărac judeţ din ţară?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statisticile întocmite de Direcţia Judeţeană de Statistică Vaslui scot la iveală date îngrijorătoare despre judeţul nostru. Mai bine de jumătate din populaţie nu produce nimic, dar beneficiază de ajutoarele acordate de statul român.

Practic, 60% din populaţia judeţului Vaslui este neproductivă, în această categorie fiind introduşi copii, elevii, pensionarii, şomerii şi beneficiarii de venit minim garantat. 

Potrivit cifrelor, o treime din populaţia judeţului este alcătuită din persoane vârstnice, numărul lor depăşind cifra de 103.000 de persoane. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui a anunţat, la ultima raportare, aproximativ 15.000 de şomeri indemnizaţi, însă cifra reală a oamenilor care nu au un loc de muncă este cu mult mai mare. Acestora li se adaugă alte câteva mii de vasluieni care beneficiază de venitul minim garantat, copii, elevi ori persoanele cu handicap.

Conform datelor colectate de Direcţia Judeţeană de Statistică, doar 40% din populaţia judeţului Vaslui este activă, adică circa 153.000 de locuitori. Dintre aceştia, doar o treime, adică aproximativ 50.000 de oameni, sunt înregistraţi cu un contract de muncă, ceea ce înseamnă că un singur angajat ţine în spate patru persoane care primesc bani de la stat. 

Vremurile care vin se anunţă şi mai dificile, cel puţin asta ne spun reprezentanţii oamenilor de afaceri din Vaslui care, în cadrul unei dezbateri ce a avut loc acum câteva zile, au ţinut să tragă un semnal de alarmă către cei de la Bucureşti să „îşi mai arunce privirile“ şi către acest judeţ.

Citeşte şi:

Judeţul Vaslui, lider incontestabil în ţară în ceea ce priveşte rata şomajului

Absolvenţii de liceu îngroaşă rândurile şomerilor din judeţul Vaslui

Social-democraţii vasluieni se declară împotriva regionalizării propuse de PSD: „Vom fi şi mai săraci decât acum!“

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite