Social-democraţii vasluieni se declară împotriva regionalizării propuse de PSD: „Vom fi şi mai săraci decât acum!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Vasluienii nu sunt de acord cu regionalizarea“, aceasta este concluzia unei dezbateri publice organizate joi de agenţia naţională de presă Agerpres şi Consiliul Judeţean Vaslui pe tema proiectului de regionalizare.

După dezbaterile de la Timişoara, Tulcea, Bistriţa şi Târgovişte, a venit rândul vasluienilor să ia parte la dezbaterea organizată de Agerpres, în parteneriat cu Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui. Desfăşurată sub genericul „Regionalizarea şi problemele locale“, întâlnirea a avut o concluzie clară: vasluienii nu sunt de acord cu proiectul de regionalizare. 

De la oameni simpli, reprezentanţi ai mediului de afaceri, primari şi parlamentari, cu toţii au adus argumente împotriva acestui proiect, fiind, astfel, „primul  judeţ care nu este de acord cu regionalizarea“, aşa cum a sunat o primă concluzie a directorului general de la Agerpres, Alexandru Giboi.

Primul care „a luat atitudine“ a fost Ovidiu Copacinschi, preşedintele Asociaţiei Patronale a Intreprinderilor Mici şi Mijlocii (APIMM) din Vaslui, cel care, de altfel, a fost printre cei mai mari contestatari ai regionalizării din sală. „Din punctul meu de vedere nu regionalizarea ar trebui să reprezinte o prioritate pentru România. Consider că judeţele sărace vor fi şi mai sărace după regionalizare. Propun să facem o analiză a mediului de afaceri şi vă demonstrez că întreprinderile mici şi mijlocii dispar an de an, la fel ca şi locurile de muncă. Va fi şi mai rău în noile regiuni. Nu este adevărat că regionalizarea va aduce mai multe fonduri europene în judeţul Vaslui. Este o manipulare de la nivel central. Dacă se doreşte absorbţia fondurilor europene ar trebui să ne întoarcem în urmă cu 10 şi să se găsească o soluţie alternativă de accesare a fondurilor aşa cum erau cele de preaderare. După ce vedem că economia va începe să meargă, putem discuta şi despre regionalizare. Până atunci, totul este o utopie“, a opiniat Copacinschi. 

„Este o mare vrăjeală“

Au urmat luările de cuvânt ale mai multor primari dn judeţ, culmea, care fac parte din Partidul Social Democrat (PSD). Cu toţii au spus „Nu“ regionalizării. Nici opiniile parlamentarilor vasluieni social-democraţi, Adrian Solomon şi Gabriela Creţu, nu au fost altele decât cele ale antevorbitorilor. „Sunt împotriva regionalizării deoarece, spun eu, am pus căruţa înaintea boilor. Cel mai bun exemplu sunt cei 50 de angajaţi de la Finanţe din Vaslui care şi-au pierdut locurile de muncă. Pot să vă dau exemplu şi de la Bârlad, după ce s-a desfiinţat acel oficiu al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Acum oamenii trebuie să vină la Vaslui, iar peste vreo doi ani se vor duce la Iaşi. Oare bârlădenii nu sunt şi ei oameni ce plătesc asigurări medicale? Practic, aşezarea administrativă duce la eşecul acestui proces“, a spus şi deputatul Adrian Solomon. 

Un alt pesedisti vasluiani care nu este de acord cu regionalizarea este chiar preşedintele Organizaţiei Judeţene Vaslui a PSD, Dumitru Buzatu, cel care, deşi nu a participat la acest eveniment, a profitat de fiecare ocazie pentru a-şi face cunoscută opinia. Nu demult, Buzatu a spus despre acest subiect că „este o mare vrăjeală“, acuzând dorinţa de îmbogăţire a unor lideri care vor să profite de pe urma unităţilor administrativ-teritoriale. 

Citeşte şi:

Preşedintele CJ Vaslui despre proiectul de regionalizare: „Este o mare vrăjeală“

Preşedintele CJ Vaslui nu este de acord cu regionalizarea propusă de partidul său

USL îşi ucide marile proiecte: Constituţia şi regionalizarea, amânate

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite