Cum se va desfăşura a doua etapă de vaccinare anti-COVID-19 în Vaslui. Cine va fi imunizat după 15 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În a doua jumătate a lunii ianuarie va începe a doua etapă de vaccinare
În a doua jumătate a lunii ianuarie va începe a doua etapă de vaccinare

Autorităţile sanitare din Vaslui se pregătesc pentru cea de-a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19, conform strategiei naţionale. La nivelul judeţului vor fi suplimentate centrele de imunizare şi vor fi organizate echipe mobile de vaccinare.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, în perioada 4-7 ianuarie, în judeţul Vaslui, au fost vaccinate împotriva COVID-19, 700 de cadre medicale, iar în următoarele patru zile sunt programate pentru imunizare alte 772 de persoane (317 la Vaslui, 331 la cele două centre din Bârlad, 95 la Huşi şi 29 la Murgeni).

Etapa a II-a de vaccinare este programată să înceapă după 15 ianuarie, în cadrul căreia vor fi imunizate persoanelor care prezintă risc ridicat de contactare a noului coronavirus:

- Adulţi cu vârsta peste 65 de ani, persoane aflate ȋn evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, ȋn funcţie de indicaţiile vaccinurilor utilizate;
- Lucrătorii care desfăşoară activităţi ȋn domenii-cheie, esenţiale: personal cheie pentru funcţionarea instituţiilor statului şi instituţii subordonate acestora;
- Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi  a autorităţii judecătoreşti;
- Personalul din sectorul economic vital;
- Procesare, distribuţie şi comercializare a alimentelor de bază şi anume: panificaţie , lactate, carne, fructe şi legume;
- Uzine de apă, epurare, transport şi distribuţie apă;
- Centrale electrice, producţie, transport şi distribuţie curent electric;
- Unităţi de producţie, transport şi distribuţie gaze;
- Unităţi de producţie, transport şi distribuţie combustibili lichizi şi solizi;
- Unităţi de producţie, transport şi distribuţie medicamente şi materiale sanitare;
- Transport de persoane şi mărfuri;
- Comunicaţii şi anume serviciul de telecomunicaţii speciale, radio, şi televiziune naţionale;
- Personalul din unităţile de ȋnvăţămant şi creşe;
- Personalul poştal si din servicii de curierat;
- Personalul cultelor religioase;
- Personalul din mass media care desfăşoară activităţi cu risc crescut de expunere la infecţia cu SARS CoV-2 cum ar fi: reportaje ȋn unităţi medicale;
- Personalul din domeniul salubrităţii şi deşeurilor.

Centrele de vaccinare organizate în judeţul Vaslui pentru etapa a II-a

Pentru cea de-a doua etapă de vaccinare în judeţul Vaslui vor fi organizate noi centre de imunizare, pe lângă cele deja existente. 

Astfel în municipiul Vaslui, va continua activitatea de imunizare în cadrul centrului organizat la Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui şi va fi înfiinţat un nou centru la Clubul pensionarilor, de pe strada Donici 2, acesta fiind în curs de amenajare/ dotare ṣi asigurare personal.

La Bârlad, va continua activitatea de vaccinare în cadrul Centrului de Revitalizare Corporală şi Loisir  Bârlad 1 Functional şi este în curs de amenajare un nou centru de vaccinare în incinta Sălii de sport a Ṣcolii Episcop Iacob Antonovici 

La Huṣi, pe lângă centrul care funcţionează la Spitalul Municipal "Dimitrie Castroian" Huṣi, va fi amenajat un nou centru de imunizare la  Sala de sport Alexandru Ioan Cuza.
La Negreṣti, va fi organizat un centru de vaccinare la Sala de Sport Maria Pădurariu, iar la Murgeni va centru de vaccinare va funcţiona în incinta Casei de Cultură I.C. Balmuṣ (acesta este funcţional, fiind în curs de planificare personalul medical).
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, în cadrul centrelor de vaccinare din municipiile Vaslui, Barlad si Husi vor fi organizate echipe mobile de vaccinare.

Vaccinarea este gratuită şi voluntară. Informaţii oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma naţională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile. Ce restricţii rămân în vigoare

S-a dat startul campaniei de vaccinare anti-COVID şi la Vaslui. Cine sunt primele persoane imunizate

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite