Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile. Ce restricţii rămân în vigoare DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat prelungirea stării de alertă pe teritoriul ţării, începând de miercuri, 13 ianuarie, pentru o perioadă de 30 de zile. Restricţiile anunţate deja, cum ar fi interdicţia de a organiza petreceri sau de a circula pe timpul nopţii, rămân în vigoare.

„Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.01.2021”, prevede art. 1 al Hotărârii CNSU nr. 3/2021. Măsurile şi restricţiile sunt detaliate în anexă.

Câteva dintre restricţiile decise de autorităţi: 

  • Se consideră necesară menţinerea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile publice, la locul de muncă, în spaţiile comerciale, precum şi în mijloacele de transport în comun.
  • Se propune menţinerea interdicţiei desfăşurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.
  • Se propune menţinerea interdicţiei organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.
  • Se propune menţinerea interdicţiei de circulaţie în interiorul localităţilor pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.
  • Se propune menţinerea interdicţiei de circulaţie în toate localităţile, pentru toate persoanele, în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23.00 - 05.00, cu excepţii motivate.

Toate măsurile de prevenire şi contro, a infecţiilor propuse a se aplica pe durata stării de alertă pot fi consultate mai jos, în Anexa la HCNSU nr. 3 din 2021.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite