Cum dinamizează exerciţiile Kegel viaţa sexuală a femeilor. Ginecolog: „Cine reuşeşte va produce partenerului plăceri nebănuite“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Exerciţiile Kegel sunt la îndemâna oricărei femei şi beneficiile sunt multiple, spun medicii. Dincolo de rezolvarea anumitor probleme medicale, exerciţiile au menirea de a îmbunătăţi viaţa sexuală.

Cu mult timp înainte de emanciparea sexuală a femeilor, un ginecolog care a studiat muşchii pelvini a găsit şi soluţia pentru a-i tonifia. Arnold Kegel (1894-1981) a propus un set de exerciţii pentru femei, principalul scop fiind acela de a reface musculatura vaginului după naştere. În timp s-a demonstrat că aceste exerciţii au mult mai multe beneficii.

Exercitiile Kegel se concentrează asupra muşchilor puboccigieni, cei care controlează fluxul de urină şi se contractă în timpul orgasmului. Beneficiile sunt numeroase pentru femeile care fac aceste exerciţii. În primul rând vor naşte mai uşor şi se vor reface mai repede după naştere, tratează incontinenţa urinară şi ajutută la îmbunătăţirea vieţii sexuale.

“Aceste exerciţii nu ar trebui făcute numai de femeile care urmează să nască sau au trecut printr-o naştere. Sunt recomandate şi ca un antrenament pentru a crea plăcere în timpul actului sexual. Contractarea muşchilor pelvini în timpul sexului îi vor da partenerului plăceri deosebite”, a spus, pentru “Adevărul”, medicul ginecolog Adina Boca.

Exerciţiile constau în întreruperea jetului de urină preţ de câteva secunde, apoi reluarea urinării. Se repetă exerciţiul de cât mai multe ori. Se pot face exerciţiile chiar şi atunci când te uiţi la televizor stand întinsă în pat. Trebuie contractaţi puternic muşchii pubococcigieni ca şi cum ai dori să oprit fluxul urinar. După 3-5 secunde de contractare a muşchilor te relaxezi, apoi reiei exerciţiul. Aceste contractări şi relaxări trebuie făcute de cel puţin 20 de ori. Setul de exerciţii se repetă de trei ori pe zi. După prima săptămână de la începerea exerciiilor, numărul contracţiilor ar trebui mărit.

Acelaşi exerciţiu se poate face în timpul actului sexual. Contractarea vaginului preţ de câteva secunde în timpul penetrării va produce plăcere partenerului.

Medicii atenţionează că aceste exerciţii nu trebuie făcute atunci când vezica e plină pentur că în timp va duce la slăbirea muşchilor. Pentru început, gimnastica se recomandă a fi făcută până la identificare muşchilor puboccigieni, apoi acestea vor fi făcute cu vezica goală.

Citeşte şi:

Chiloţii tanga. Cum le îmbolnăveşte pe femei cea mai sexi lenjerie. Medicii explică de ce trebuie purtaţi foarte rar Preferaţi de femei, admiraţi de bărbaţi, chiloţii tanga ascund în spatele “şnuruleţului” pericole reale pentru sănătatea intimă a femeilor. Chiloţii din dantelă sunt la fel de nesănătoşi

Cât de des ar trebui, de fapt, să facă sex femeile: cum le este afectat organismul de abstinenţă şi de ce sexul în exces ascunde o problemă gravă  Omul este singura fiinţă care face sex din plăcere, nu doar pentru a procrea. Psihanalistul Freud susţinea în studiile sale că atât femeile, cât şi bărbaţii se îmbolnăvesc fără sex.

Epilată complet sau „tufiş”? Cum le îmbolnăveşte pe femei epilarea totală din zona pubiană - sfaturile medicilor
Într-o societate plină de covenţii, epilarea firelor de păr nedorite de pe corp a ajuns o normalitate pentru femei şi bărbaţi deopotrivă. Pentru cea mai intimă zonă a femeilor, înlăturarea totală a firelor de păr poate cauza probleme de sănătate extrem de grave, după cum susţin specialiştii

Cum arată vaginul femeii după naştere. Secretul pentru a-i păstra fermitatea şi a-i crea partenerului plăceri nebănuite
Vaginul este canalul moale prin care trece capul copilului în timpul naşterii naturale. Cum procesul presupune un efort substanţial pe care îl depune musculatura vaginală atunci când copilul este expulzat, este normal ca vaginul să rămână mult mai larg după ce naşterea se finalizează.

Cum este afectată sănătatea femeilor de folosirea tampoanelor interne - şocul toxic, cel mai mare pericol. Sfaturile medicilor privind alegerea absorbantelor Deşi industria de producere a tampoanelor şi absorbantelor a evoluat foarte mult continuă să existe controverse legate de acestea. Sindromul şocului toxic este cel mai grav “incident” care poate să apară în cazul femeilor care folosesc tampoane.

Cele mai controversate mituri despre gravide şi proaspete mămici, analizate de medici: au voie femeile sau nu să facă sex în timpul sarcinii  Alăptarea are efect contraceptiv, berea stimulează lactaţia, gravidele şi mamele care alăptează trebuie să mănânce cât pentru doi, iar sexul e interzis în ultimul trimestru de sarcină. Sunt câteva mituri pe care medicii specialişti le demontează sau, dimpotrivă, le susţin cu argumente ştiinţifice

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite