Cât de des ar trebui, de fapt, să facă sex femeile: cum le este afectat organismul de abstinenţă şi de ce sexul în exces ascunde o problemă gravă
0Omul este singura fiinţă care face sex din plăcere, nu doar pentru a procrea. Psihanalistul Freud susţinea în studiile sale că atât femeile, cât şi bărbaţii se îmbolnăvesc fără sex.
Abstinenţa sexuală la femei, dar şi la bărbaţi, continuă să gereneze polemici între cercetători. Unii susţin că persoana care nu face sex riscă probleme majore de sănătate, inclusiv afectarea psihicului. Sunt şi cercetătători care susţin contrariul şi afirmă că nimeni nu a murit dacă nu a făcut niciodată sex sau nu a avut relaţii sexuale pe durată foarte lungă.
Abstinenţa la femei, indiferent că este vorba despre o opţiune personală sau de imposibilitatea de a găsi un partener, are efecte atât pozitive cât şi negative. Dr. Adina Boca, medic primar obstetrică-ginecologie, a prezentat pentru “Adevărul” câteva dintre acestea. Beneficiile vieţii sexuale regulate cu un partener stabil sunt cunoscute. Abstinenţa, însă, dincolo evitarea unor sarcini nedorite ori contactarea unor boli venerice, are avantajele ei.
“Abstinenţa la femei pentru o perioadă scurtă nu are nicio influenţă, însă sexul în exces, chiar şi pentru perioade scurte, reprezintă o problemă serioasă. Actul în sine descarcă endorfinele, hormonii fericirii. Prin descărcarea hormonului hipofizar, femeile devin mai relaxate, zâmbitoare, amabile. Ne referim la femeile cu parteneri de viaţă stabili, cu viaţă sexuală regulată. Normalitatea şi frecvenţa actului sexual diferă de la om la om, depinde chiar şi de ocupaţie. Studiile spun că raportul sexual ar trebui să fie de două-trei ori pe săptămână”, a spus dr. Adina Boca (foto dreapta).
Potrivit medicului citat de “Adevărul”, femeile abstinente au o patologie ginecologică redusă. Acestea nu vor face cancer de col uterin, nu vor avea boli cu transmitere sexuală ori răni pe uter.
“Măicuţe cu cancer nu am văzut. Femeia abstinentă poate să facă fibroame sau noduli pe sâni, dar nu din lipsa activităţii sexuale, ci prin lipsa sarcinii. Sunt mai expuse prin lipsa gestaţiei şi suprimarea activităţii ovarelor”, a precizat medicul.
Potrivit ginecologului, este bine pentru sănătatea femeii ca ovarele să fie “ţinute la păstrat”, să aibă perioade în care ovulaţia lunară să nu se mai producă. Chiar există studii care confirmă că ovulaţia lunară fără nicio întrerupere (de exemplu, în timpul sarcinii, alăptării, dar chiar şi pauza dată ovulelor de contraceptivele orale) are efect negativ şi este în directă legătură cu cancerul ovarian.
Abstinenţa poate să ducă la crearea unor dezechilibre hormonale. Astfel, pot apărea tulburări menstruale, dereglarea ciclului menstrual şi apariţia sângerărilor abundente. Sunt studii care arată că în cazul femeilor abstinente menopauza se instalează timpuriu. Din această cauză intervin tulburări ale glandei tiroide, îngrăşarea, dureri de cap, insomnii.
În unele cazuri, abstinenţa influenţează major comportamentul. Femeile care nu au viaţă sexuală ajung să nu se mai poată concentra asupra activităţilor curente, le scade stima de sine, creşte nivelul de stres şi pot interveni chiar depresiile.
Citeşte şi:
Chiloţii tanga. Cum le îmbolnăveşte pe femei cea mai sexi lenjerie. Medicii explică de ce trebuie purtaţi foarte rar Preferaţi de femei, admiraţi de bărbaţi, chiloţii tanga ascund în spatele “şnuruleţului” pericole reale pentru sănătatea intimă a femeilor. Chiloţii din dantelă sunt la fel de nesănătoşi
Epilată complet sau „tufiş”? Cum le îmbolnăveşte pe femei epilarea totală din zona pubiană - sfaturile medicilor
Într-o societate plină de covenţii, epilarea firelor de păr nedorite de pe corp a ajuns o normalitate pentru femei şi bărbaţi deopotrivă. Pentru cea mai intimă zonă a femeilor, înlăturarea totală a firelor de păr poate cauza probleme de sănătate extrem de grave, după cum susţin specialiştii
Cum este afectată sănătatea femeilor de folosirea tampoanelor interne - şocul toxic, cel mai mare pericol. Sfaturile medicilor privind alegerea absorbantelor Deşi industria de producere a tampoanelor şi absorbantelor a evoluat foarte mult continuă să existe controverse legate de acestea. Sindromul şocului toxic este cel mai grav “incident” care poate să apară în cazul femeilor care folosesc tampoane.