Cum arată vaginul femeii după naştere. Secretul pentru a-i păstra fermitatea şi a-i crea partenerului plăceri nebănuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum păstrează femeile fermitatea vaginului FOTO Arhivă
Cum păstrează femeile fermitatea vaginului FOTO Arhivă

Vaginul este canalul moale prin care trece capul copilului în timpul naşterii naturale. Cum procesul presupune un efort substanţial pe care îl depune musculatura vaginală atunci când copilul este expulzat, este normal ca vaginul să rămână mult mai larg după ce naşterea se finalizează.

Capul unui copil la naştere are diametrul de 10,2-12 centimetri. Prin dilataţia produsă există riscul de a se rupe anumite fibre, a se produce rupturi de perineu (punctul tendinos sau chinga pelvină – acel sac care susţine organele). Aceste riscuri sunt valabile în special atunci când fătul depăşeşte greutatea de 4-4,5 kilograme, când există sarcină gemelară ori când femeia nu are condiţie fizică. Această condiţie medicală se numeşte vagin lărgit.

„Este la înţelesul oricui că vaginul se lărgeşte după o naştere naturală. Fiecare caz e particular, fiecare femeie are propria elasticitate. Aşa că unele se recuperează de la sine, altele păstrează gradul de largheţe. În ultima situaţie neplăcerile sunt multiple, de la insatisfacţia partenerului şi cea a femeii, la incontinenţa urinară”, a spus, pentru „Adevărul”, medicul primar obstetrician Adina Boca (foto jos).

Problema este extrem de delicată şi are multiple neajunsuri. De aceea, trebuie luate măsuri din timp pentru a preveni instalarea riscurilor amintite, ori pentru a le corecta dacă apar după naştere. Cea mai simplă soluţie e şi la îndemâna oricărei femei. Parte din neajunsurile enumerate apar şi în cazul îmbătrânirii.

„Putem preveni aceste riscuri în timpul sarcinii sau putem face recupererarea singure, acasă, prin exerciţii Kegel – acea contractare voluntară a muşchilor pubococcigieni. Aceste exerciţii constau în întreruprerea voluntară a jetului urinar preţ de câteva secunde. Sunt suficiente două şedinţe pe zi a câte 20 de contracţii fiecare. Când pacienta reuşeşte să facă acest lucru trebuie să mărească perioada contracţiei cu câteva secunde”, a precizat dr. Adina Boca.

Exerciţiile Kegel după naştere ajută la restrângerea zonei genitale şi ajută la redarea tonusului muscular care înconjoară uretra, vaginul şi anusul.

„Aceste exerciţii nu ar trebui făcute numai de femeile care urmează să nască sau au trecut printr-o naştere. Sunt recomandate şi ca un antrenament pentru a crea plăcere în timpul actului sexual. Contractarea muşchilor pelvini în timpul sexului îi vor da partenerului plăceri deosebite”, a subliniat medicul ginecolog.

Când nu se acţionează în timp pentru corectarea vaginului singura soluţie al îndemâna femeilor care se confruntă cu problema vaginului lărgit rămâne vaginoplastia (chirurgie estetică), operaţie în cadrul căreia se excizează mucoasa în exces.

„Este o operaţie simplă care nu comportă riscuri, dar este extrem de migăloasă. Dacă este afectată şi vezica urinară trebuie corectat şi acolo. Spitalizarea variază între 3-5 zile şi operaţia se face numai sub anestezie”, a apreciat dr. Boca.

Refacerea vaginului pe cale chirurgicală duce la amplificarea tonusului vaginal, întăreşte muscultura, măreşte puterea de contracţie şi control, întinereşte vaginul şi revigorează plăcerea sexuală. Când medicul recurge la această operaţie va ţine cont şi de dimensiunile partenerului pentru a evita situaţia în care vaginul devine prea strâmt pentru el.

Citeşte şi:

Chiloţii tanga. Cum le îmbolnăveşte pe femei cea mai sexi lenjerie. Medicii explică de ce trebuie purtaţi foarte rar Preferaţi de femei, admiraţi de bărbaţi, chiloţii tanga ascund în spatele “şnuruleţului” pericole reale pentru sănătatea intimă a femeilor. Chiloţii din dantelă sunt la fel de nesănătoşi

Cât de des ar trebui, de fapt, să facă sex femeile: cum le este afectat organismul de abstinenţă şi de ce sexul în exces ascunde o problemă gravă  Omul este singura fiinţă care face sex din plăcere, nu doar pentru a procrea. Psihanalistul Freud susţinea în studiile sale că atât femeile, cât şi bărbaţii se îmbolnăvesc fără sex.

Epilată complet sau „tufiş”? Cum le îmbolnăveşte pe femei epilarea totală din zona pubiană - sfaturile medicilor
Într-o societate plină de covenţii, epilarea firelor de păr nedorite de pe corp a ajuns o normalitate pentru femei şi bărbaţi deopotrivă. Pentru cea mai intimă zonă a femeilor, înlăturarea totală a firelor de păr poate cauza probleme de sănătate extrem de grave, după cum susţin specialiştii

Cum este afectată sănătatea femeilor de folosirea tampoanelor interne - şocul toxic, cel mai mare pericol. Sfaturile medicilor privind alegerea absorbantelor Deşi industria de producere a tampoanelor şi absorbantelor a evoluat foarte mult continuă să existe controverse legate de acestea. Sindromul şocului toxic este cel mai grav “incident” care poate să apară în cazul femeilor care folosesc tampoane.

 
 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite