Cel mai mare proiect din judeţul Vaslui: peste 100 de milioane de euro vor fi investiţi în sistemul de apă-canal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată ce vremea va permite, autorităţile judeţene din Vaslui, împreună cu cei din conducerea Aquavas Vaslui, vor ca lucrările de reabilitare a sistemului apă-canal şi al staţiilor de epurare din cele 4 oraşe ale judeţului.

Marele anunţ a fost făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către conducerile Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui şi SC Aquavas SA Vaslui. Proiectul, în valoare de 468.061.082 de lei, se derulează cu prijinul Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007-103. 

Practic, prin acest proiect, tot ceea ce înseamnă infrastructura reţelelor de apă canal din cele 4 oraşe, Vaslui, Bârlad, Huşi şi Negreşti, va fi modernizată, reabilitată şi extinsă, iar staţiile de tratare şi epurare din Vaslui, Bârlad şi Huşi vor fi reabilitate. 

Lucrările vor începe în această primăvară, iar şefii de la CJ roagă populaţia să dea o mână de ajutor, acolo unde e cazul, şi să sprijine derularea acestui proiect. „Cer un sprijin activ tuturor celor implicaţi, începând cu primarii şi terminând cu populaţia. E normal ca într-o investiţie, ca şi în casă când îţi faci curat, să apară mizerie. O să mai avem noroaie, diverse piedici. Am dori să cerem sprijinul populaţiei în sensul să fie înţelegătoare pentru că investiţia este după un proiect. Rugăm primarii să-şi ducă la bun sfârşit tot ceea ce au de făcut, începând cu «cotizaţia» şi terminând cu punerea la dispoziţie a acelor segmente de conductă, în aşa fel încât constructorul, când se va apuca de treabă, să aibă flux în permanenţă“, a declarat Vasile Mihalachi, vicepreşedintele CJ Vaslui. 

Termenul limită de finalizare al proiectului este 31 decembrie 2015. 

Citeşte şi:

Conducerea CJ Vaslui a anunţat că va sprijini financiar Patriarhia Română pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite