Ce pedeapsă a primit cel mai sângeros criminal din Bârlad, bărbatul gelos care şi-a măcelărit soţia cu 36 lovituri de cuţit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Chiribou (52 ani), bărbatul violent de care a încercat să fugă soţia care i-a oferit doi copii şi anii tinereţii, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Vaslui pentru omor calificat

La patru luni după ce a fost comisă cea mai odioasă crimă petrecută în Bârlad în ultimul deceniu a fost stabilită sentinţa. Magistraţii Tribunalului Vaslui l-au condamnat pe Ştefan Chiribou (52 de ani) la 20 de ani de închisoare cu executare pentru omor calificat şi pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi timp de cinci ani după executarea sentinţei. Soluţia a fost pronunţată joi, 26 mai, şi nu este definitivă. Termenul de apel este de 10 zile de la comunicare.

Crima a fost săvârşită pe 24 ianuarie, la locul de muncă al soţiei criminalului, într-un bar din zona Interex Bârlad. Liliana Chiribou (49 ani), femeia care i-a fost alături la bine şi la greu aproape trei decenii, luase decizia să-l părăsească pentru a scăpa de violenţele la care era supusă. De două luni dormea pe unde apuca, uneori în garsoniera fiului lor, alteori pe la prieteni. Din momentul în care bărbatul a primit citaţia pentru procesul de divorţ s-a comportat ca o fiară. A ameninţat-o cu moartea, a fugărit-o printre blocuri. Victima a încercat să ceară sprijinul autorităţilor în repetate rânduri, fără efect.

Anchetatorii au refăcut filmul crimei pas cu pas. Criminalul a prins momentul când nu mai era de faţă niciun martor şi, profitând că femeia s-a dus în încăperea alăturată pentru a debarasa o masă, a atacat-o cu un cuţit de bucătărie de la spate. A pus-o la pământ după prima lovitură. Victima a apucat să ţipe în timp ce agresorul a continuat să o spintece cu zeci de lovituri de cuţit. Practic, era ca şi moartă după primele lovituri. A continuat, totuşi, să o măcelărească. Totul s-a petrecut în numai câteva secunde.

"Pe trupul femeii erau 35-36 lovituri de cuţit la nivelul toracelui, abdomenului, mâinilor şi feţei. Dintre acestea, opt sau nouă erau lovituri letale în inimă sau plămâni. Loviturile au fost foarte puternice, cu un cuţit foarte bun, una dintre ele secţionând două dintre vertebrele coloanei, oase foarte dure", a precizat, pentru "Adevărul", medicul legist Sergiu Săvinescu.

Criminalul a fugit iniţial de la locul faptei, dar a fost prins la scurt timp de poliţişti. A recunoscut senin fapta, spunând că ţinea foarte mult la soţia lui. Procurorul criminalist a dispus şi o expertiză psihiatrică pentru a stabili dacă autorul a acţionat cu discernământ.

Instanţa a reţinut că cei doi copii ai soţilor Chiribou, o fată de 20 de ani şi un băiat de 26 de ani, nu s-au constituit părţi civile în procesul penal.

Citeşte şi:

Cum s-a petrecut cea mai odioasă crimă din Moldova: măcelărită de soţ cu peste 20 de lovituri de cuţit, după ce le-a cerut poliţiştilor, în zadar, să o apere

FOTO VIDEO Crimă odioasă la Bârlad. Femeie măcelărită de soţ cu peste 20 de lovituri de cuţit

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri