Un vasluian a distrus mai multe mașini într-o parcare, supărat că nu este lăsat să intre la discotecă

0
Publicat:

Poliţiştii Compartimentului de Investigații Criminale Negrești au reținut un tânăr în vârstă de 19 ani sub acuzațiile de distrugere, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice. 

Tânărul de 19 ani a fost reținut pentru distrugere și amenințare FPTO arhivă
Tânărul de 19 ani a fost reținut pentru distrugere și amenințare FPTO arhivă

Polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale Negrești anchetează un tânăr suspectat de comiterea infracțiunilor de distrugere, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice, în noaptea de 24 spre 25 septembrie 2022.

„Polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 24 spre 25 septembrie 2022, pe strada Unirii, în zona unei discoteci, pe fondul consumului de alcool și al unei stări conflictuale spontane (nu i s-a permis accesul în respectiva discotecă), tânărul cercetat ar fi tulburat ordinea și liniștea publică, ar fi proferat amenințări cu moartea și ar fi provocat distrugeri unor autoturisme parcate în zonă”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Pe 25 septembrie, polițiștii negreșteni au luat față de tânărul cercetat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a tânărului.

Furturi, atacuri cu arme albe, distrugeri şi un poliţist ameninţat cu moartea

În județul vecin, Galați, un bărbat a avut același comportament agresiv la adresa mai multor persoane. El a ajuns să comită şase infracţiuni în mai puţin de o lună de zile. Totul a pornit de la o serie de furturi pe care le-a comis, ce au culminat cu acte de răzbunare îndreptate împotriva mai multor persoane şi ameninţări cu moartea la adresa unui poliţist şi a familiei sale.

„În perioada 03.07 – 29.07.2022, inculpatul, pe fondul consumului excesiv de alcool, a săvârşit, pe raza municipiului Galaţi, mai multe fapte prevăzute de legea penală, prin aceea că a produs, mai multor persoane, prejudicii materiale însemnate şi a creat un climat de nesiguranţă în spaţiul public”, spun procurorii.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a sustras sau a încercat să fure mai multe bunuri de uz menajer, precum şi băuturi alcoolice din interiorul a două puncte de lucru ale unor societăţi comerciale, iar când a fost interpelat de angajați a recurs la ameninţări.

„În alte două ocazii, a iniţiat conflicte spontane şi a ameninţat persoane diferite cu acte de violeţă (inclusiv prin folosirea unor arme albe), respectiv a distrus bunuri care nu-i aparţineau, cu scopul de a intimida şi de a se răzbuna pe persoanele vătămate”, a stabilit procurorul de caz.

„Totodată, după ce a fost dus la Secţia 3 de Poliţie Galaţi, în contextul unuia dintre incidentele amintite anterior, individul a ameninţat un lucrător de poliţie cu acte de violenţă fizică îndreptate împotriva acestuia, precum şi împotriva familiei sale“, aprecizează nchetatorii.  

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au cerut instanţei la 30 iulie arestarea preventivă a bărbatului sub acuzaţiile de furt, tentativă la furt, distrugere, ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice în formă continuată şi ultraj.

Cererea formulată a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Galaţi, care a dispus arestarea preventivă a gălăţeanului pentru 30 de zile.

VasluiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite