Bacalaureat 2017. ”La câtă matematică am mâncat în liceu, să ai asemenea subiecte la Bac, nu îţi vine să crezi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevi la centrul de examen de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu”
Elevi la centrul de examen de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu”

Proba obligatorie a profilului la Bacalaureat 2017 a adus multă bucurie în rândul elevilor care au susţinut examenul la matematică.

Considerată proba de foc a examenului de bacalaureat, matematica s-a dovedit a fi în acest an cea mai accesibilă probă, majoritatea elevilor păsărind sălile de concurs entuziasmaţi şi convinşi că vor lua o notă foarte bună. Subiectele uşoare au făcut ca mulţi dintre candidaţi să părăsească sălile după nici o oră şi jumătate.

”La câtă matematică am învăţat eu şi fără meditaţii voi lua peste 9. M-am verificat cu colegii, iar rezultatele sunt cele corecte. Nici nu imi vine să cred că la matematică voi lua notă mai mare decât la română. A fost mult prea uşor, nimeni nu cred că se aştepta la asta”, a declarat la ieşirea din examen un elev de la Colegiul Anghel Rugină. Alţi elevi au povestit că au rezolvat cerinţele de mai multe ori, să fie siguri că nu au de-a face cu vreo capcană. 

”Am terminat toate rezolvările după mai puţin de o oră şi jumătate, însă nu îndrăzneam să ies din sală. Am mai cerut o foaie şi am reluat exerciţiile, mi-o imaginam pe doamna profesoară la ore cum ne cerea să verificăm din şi din nou. Mi-am verificat toate subiectele şi totul mi-a ieşit aşa cum trebuie. Voi lua 10, fără niciun dubiu. Sper să obţin aceeaşi notă şi la informatică”, a declarat bucuros un alt elev care a susţinut bacalaureatul la centrul de examen de la Liceul Mihail Kogălniceanu.

”Astea-s subiecte, man? La câtă matematică am mâncat la liceu, să ai asemenea subiecte la bac, nu îţi vine să crezi”, a izbucnit un alt candidat la ieşirea din examen.

În cazul elevilor de la uman, entuziasmul a fost moderat, cei mai mulţi considerându-le a având un nivel ridicat de dificultate.

Elevii care au ieşt deja din examenul de Bacalaureat 2017 la proba Istoria României (profil Uman) ne-au dat detalii legate despre subiectele care s-au dat.

1 –Voievozi români. Politica externă la Mircea Bătrân. Iancu de Hunedoara – acţiuni militare.

2 – Criza orientală. Proclamaţia de la Islaz.

3 - România postbelica – două argumente despre stalinism şi unul despre naţional-comunism. Opinii despe evoluţia politică din secolul al XX-lea.

Părerea profesorilor cu care am discutat este că, la o primă vedere, subiectele au fost de o dificultate peste medie.

”Niciodată nu s-a dat ceva aşa de complex. Au acoperit aproape toată istoria, pe chestiuni de nişă, care ţin de studiul aprofundat. Eu m-am descurcat, pentru că sunt pasionat de istorie, dar colegii de nivel mediu nu ştiu dacă vor lua note de trecere, iar cei mai slăbuţi pică sută la sută examenul”, a spus unul dintre candidaţi. 

Bacalaureatul va continua vineri cu proba la alegere a profilului şi a specializării. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite