Autorităţile din Vaslui revigorează imaginea oraşului, promovând turismul istoric şi tradiţiile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de informare şi promovare turistică
Centrul de informare şi promovare turistică

Vineri, 15 aprilie, autorităţile vasluiene a inaugurat în municipiul reşedinţă de judeţ Centrul Municipal de Informare şi Promovare Turistică, investiţie pentru care s-au alocat peste 300.000 de lei.

Construit cu fonduri de la bugetul local, obiectivul este situat în zona centrală a municipiului şi va prezenta celor interesaţi date despre judeţul Vaslui, obiective importante, personalităţi din zonă şi diverse materiale informative despre istoria locurilor. Chiar dacă nu este cunoscut ca fiind un oraş turistic, autorităţile vasluiene doresc să promoveze oraşul prin istorie şi tradiţii.

“Acest centru este un obiectiv foarte important pentru oraşul nostru. Avem o istorie glorioasă, avem lucruri frumoase de arătat şi acum avem prilejul să le oferim tuturor celor care ne vizitează, dar şi locuitorilor din Vaslui, informaţii despre acest oraş şi tot ce interesează cu privire la oraş. Centrul va deveni unul dintre cele mai importante puncte pentru cei care trec prin Vaslui. Am ales pentru construcţia lui zona centrală a Vasluiului, tocmai pentru a veni în întâmpinarea turiştilor”, a declarat primarul Vasile Pavăl cu ocazia inaugurării centrului. 

Primarul admite că Vasluiul nu este un oraş turistic în adevăratul sens al cuvântului, dar susţine că zona poate şi trebuie să fie promovată.

„Poate cineva crede că Vasluiul nu are mulţi vizitatori, dar nu este deloc aşa. Cu prilejul diverselor evenimente culturale sau sportive, în Vaslui vin foarte mulţi vizitatori şi asta se poate constata şi din gradul crescut de ocupare din hoteluri şi pensiuni. Trebuie să le arătăm oaspeţilor care vin în oraşul nostru că şi aici sunt lucruri frumoase, astfel încât ei să-şi dorească să revină pe aceste meleaguri”, a completat edilul. 

Tot în susţinea turismului istoric, municipiul Vaslui este partener într-un proiect transfrontalieri, în cadrul căruia, pe lângă reabilitarea unor obiective istorice, s-a realizat un traseu al drumurilor medievale, prin care se încurajează vizitarea monumentelor istorice din timpul domniei lui Ştefan cel Mare, cu atât mai mult pe cele ctitorite de marele domnitor.

Centrul de informare turistică va fi deschis de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00, dar şi în zilele de sâmbătă şi duminică, iar programul va fi modificat, în funcţie de solicitările venite din partea vizitatorilor. Activitatea acestuia va fi coordonată de doi specialişti recent angajaţi de Primăria Vaslui, ambii absolvenţi ai Facultăţii de Geografie.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite