Au început înscrierile pentru învăţământul militar. Criterii necesare pentru copiii şi tinerii care doresc să îmbrăţişeze cariera militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 25 ianuarie a început perioada de recrutare a celor care doresc să urmeze cursurile învăţământului militar liceal, postliceal si universitar. Pentru tinerii din Vaslui inscrierile se pot face prin intermediul Centrului Militar Judetean

Prin planurile de învăţământ au fost scoase la concurs locuri în instituţiile de învăţământ preuniversitar şi universitar astfel: elevii clasei a VII a pot alege, de pe acum, să-şi continue studiile la unul din cele trei colegii naţionale militare, respectiv Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”(Breaza), Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” (Câmpulung Moldovenesc),  Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazu” (Alba Iulia); fiecare colegiu scoate la concurs câte 100 pentru băieţi şi câte 20 de locuri pentru fete; categoria ofiţeri, filiera directă - 539 locuri; categoria maiştri militari, filiera directă - 407 locuri.

Pentru absolvenţii învăţământului liceal şi postliceal cu profil sanitar sau aflaţi în ultimul an de studii, cu specializarea Medicină generală, sunt scoase la concurs 47 de locuri, la cursul de formare a subofiţerilor sanitari, în cadrul Secţiei de Instruire şi Perfecţionare Medico-Militară Focşani, iar pentru absolvenţii învăţământului vocaţional, specializarea Muzică, un număr de 20 de locuri, în cadrul Centrului de Instruire pentru Muzici Militare Bucureşti.

Absolvenţii învăţământului universitar, finalizat cu obţinerea diplomei de licenţă, pot opta pentru parcurgerea cursurilor de formare a ofiţerilor, pe filiera indirectă, pentru cele 11 locuri, în cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Logistică "General Constantin Zaharia" din localitatea Chitila, judeţul Ilfov.

Candidaţii recrutaţi de către Centrul Militar Judeţean Vaslui vor fi selecţionaţi, prin parcurgerea probelor de selecţie, în cadrul Centrului zonal de selecţie şi orientare Câmpulung Moldovenesc, iar cei declaraţi admis vor susţine examen de admitere în cadrul instituţiilor de învăţământ pentru care au optat. Termenele limită, până la care cei interesaţi pot solicita informaţii şi depune dosarele la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul centrului Militar Judeţean Vaslui, sunt: categoria elevi -colegii naţionale militare - 5 aprilie 2016; categoria ofiţeri, filiera directă - 29 aprilie 2016; categoria maiştri militari, filiera directă - 17 mai 2016.

“Pentru obţinerea tuturor informaţiilor legate de activităţile specifice de recrutare şi pentru punerea la dispoziţie a documentelor pentru constituirea dosarelor de candidat, cei interesaţi pot contacta Biroul Informare-Recrutare din cadrul centrului Militar Judeţean Vaslui, la sediul din Vaslui, str. Decebal nr. 16, clădirea Centrului de afaceri Vaslui, etaj 1, camera nr. 8, telefon 0235/315.309. De asemenea, pot cere informaţii la sediul centrului Militar Judeţean Vaslui din Vaslui, str. Constantin Dobrogeanu Gherea, nr. 11”, a precizat printr-un comunicat de presă colonelul Ioan-Teofil Costin, comandantul Centrului Militar Judeţean Vaslui.
               
              
 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite