Atenţie unde faceţi baie! Nu toate piscinele şi ştrandurile din judeţul Vaslui respectă normele de igienă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un control efectuat în această lună de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui arată că majoritatea piscinelor şi ştrandurilor din judeţ nu monitorizează parametrii micrologici şi fizico-chimici a apei din bazine.

Practic, în toate cele nouă baze de agrement care au în structura lor şi piscine sau ştranduri s-au găsit nereguli. Potrivit inspectorilor sanitari de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, printre deficienţe s-a constatat lipsa apei calde la duşurile şi lavoarele din incinta anxelor sanitare, lipsa afişelor care să avertizeze populaţia asupra obligativităţii de a utiliza duurile înainte de a intra în bazine sau inexistenţa unui şanţ plin cu apă clorinată pentru dezinfecţia picioarelor.

„S-a mai constatat că administratorii nu monitorizează apa din bazine printr-un laborator specializat pentru măsurarea parametrilor fizico-chimici şi microbiologici. Mai mult decât atât, proprietarii de bazine de agrement nu au putut face dovada controlului asupra eficienţei dezinfecţiei apei din piscine sau ştranduri. Inspectorii sanitari au mai constatat că unele bazine de agrement nu sunt dotate corespunzător cu truse de prim-ajutor şi nici nu au post de observare salvamar“, ne-a declarat Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.

Pentru deficienţele constatate, autorităţile sanitare au sancţionat pe toţi cei nouă administratori de ştranduri şi piscine cu avertisment, iar ca măsură complementară le-au întocmit grafice de conformare. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite