APIA Vaslui are de recuperat peste 470.000 de lei de la fermierii datornici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de fermieri din judeţul Vaslui sunt datori, unii de câţiva ani, la Agenţia pentru Plăţi şi Intevenţii în Agricultură (APIA), după ce au beneficiat pe nedrept de subvenţii de la stat.

Chiar dacă cea mai mare parte din debite au mai fost achitate, mulţi dintre fermieri încă mai au datorii. Din 2009 şi până în prezent, datoriile acumultae se ridică la 2,5 milioane de lei, din care au fost recupeerate 2.031.800 de lei.

„Noi am reuşit să depistămaceste debite în urma controalelor făcute pe teren sau în urma controalelor prin teledetecţie. Au mai fost, de asemenea, şi reclamaţii care ne-au ajutat să dăm de cei datornici. Verificările din teren au scos în evidenţă şi multe alte nereguli, cum ar fi: diferenţe de suprafaţă, pământuri lăsate pârloagă, deşi erau trecute ca fiind însămânţate“, a declarat Răzvan Artenie, directorul APIA Vaslui. 

Concret, APIA Vaslui mai are de recuperat de la populaţie 474.145 de lei, iar conducerea instituţiei recomandă fermierilor să depună debitele restante sau vor fi sancţionaţi, potrivit legii. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite