Antrenorul Viorel Hizo a dat în judecată clubul de fotbal din Vaslui pentru a-şi recupera salariile restante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În vremurile bune: Adrian Porumboiu, Viorel Hizo şi Ciprian Damian
În vremurile bune: Adrian Porumboiu, Viorel Hizo şi Ciprian Damian

Fostul tehnician al echipei de fotbal din Vaslui, Viorel Hizo a dat în judecată clubul vasluian solicitând plata salariilor restante. Hizo a înaintat cererea Tribunalului Sibiu, de unde a fost declinată la Tribunalul Vaslui, dosarul fiind înregistrat joi, 4 septembrie la Tribunalul Vaslui

Viorel Hizo a mai câştigat un proces cu administratorii clubului Sporting Club Vaslui, pe 13 mai. Atunci, clubul din Vaslui a fost obligată de Tribunalul Sibiu să achite lui fostului antrenor drepturile salariale recalculate conform contractului individual de muncă nr 171/28/09/2012 actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii.

Viorel Hizo a refuzat să precizeze ce sumă mai are de primit de la fosta echipă de fotbal din Vaslui, precizând că de aspectele juridice se ocupă avocaţii săi. Hizo a ţinut totuşi să sublinieze că dintre toţi antrenorii care de-a lungul anilor au pregătit FC Vaslui (aşa cum era cunoscută echipa administrată de SC Sporting Club SA ) a fost singurul care nu şi-a primit drepturile salariale prevăzute în contract.

Ultima dată, Viorel Hizo şi-a dat demisia de la FC Vaslui în aprilie anul trecut, cu două luni înainte ca omul de afaceri Adrian Porumboiu să îşi anunţe plecarea de la FC Vaslui. De altfel, situaţia financiară a clubului a fost şi unul dintre motivele pentru care tehnicianul în vârstă de 67 ani a ales să părăsească clubul din Vaslui. Omului de afaceri Adrian Porumboiu a deţinut până în vara anului trecut pachetul majoritar de acţiuni la club, respectiv 84 la sută, pe care l-a cedat ulterior finului său, Ciprian Damian.    
Datoriile societăţii Sporting Club SA Vaslui numai la bugetul de stat au fost evaluate la peste 36 milioane de lei. Valoarea acestora a fost stabilită de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în urma unui control făcut anul trecut de inspecţia fiscală pentru activitatea desfăşurată de club în perioada 2004-2008. De altfel, din cauza obligaţiilor fiscale către bugetul de stat şi jucători, echipa de fotbal din Vaslui nu a primit nici licenţa în liga întâi pentru sezonul competiţional 2014-2015, fiind retrogradată în liga inferioară, unde nu s-a mai prezentat echipa desfiinţându-se.

Pe lângă Viorel Hizo şi Costinel Botez, ultimul antrenor al FC Vaslui, a dat în judecată clubul solicitând plata salariilor neachitate.

Situaţia fostei echipe de fotbal face şi obiectul unei anchete a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui, Adrian Porumboiu şi Ciprian Damian acuzându-se reciproc de distrugerea echipei de fotbal. În plus, pe 9 septembrie judecătorii Tribunalului Vaslui vor soluţiona cererea privind intrarea în insolventă a SC Sporting Club Vaslui, înaintată în instanţă deopotrivă de una dintre firmele lui Adrian Porumboiu şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vaslui.

Citeşte şi:

Vasluiul dispare de pe harta Ligii I: cine se bucură de colapsul clubului şi cum se va schimba configuraţia campionatului

Acuzaţii grave în scandalul dintre Adrian Porumboiu şi finul său: şantaj, tranzacţii dubioase, acte falsificate şi interceptări ilegale

Război total între naşul Porumboiu şi finul Damian: FC Vaslui, scos la vânzare!

Adrian Porumboiu şi-a anunţat retragerea de la FC Vaslui printr-o scrisoare de adio: „Rămân fanul lor“

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite