Aleșii din cel mai sărac județ al României au votat achiziția de combustibil cu care pot înconjura planeta de două ori

0
Publicat:

Consilierii județeni PNL au refuzat să voteze, la ultima ședință a Consiliului Județean Vaslui, proiectul de hotărâre privind alocarea a 180.000 de lei pentru cumpărarea de combustibil, cu care aleșii din Vaslui pot înconjura România de 117 ori sau pot face 528 de deplasări la București. 

Aleșii județeni din Vaslui au votat achiziția de combustibil de 180.000 de lei FOTO Shutterstock
Aleșii județeni din Vaslui au votat achiziția de combustibil de 180.000 de lei FOTO Shutterstock

Consilierul județean PNL Valentin Crețescu a tras un semnal de alarmă la ultima ședință a Consiliului Județean Vaslui în legătură cu achiziția de combustibil de 180.000 de lei, în dauna unor proiecte majore pentru comunitatea locală, cum ar fi îmbunătățirea infrastructurii și investiții în proiecte care să aducă beneficii reale pentru locuitorii județului.

„Am remarcat că, doar la unul din capitole, aveți alocată pentru carburanți suma de 180.000 lei, însemnând 27.692 de litri carburant, la prețul zilei. La un consum de 7.5 litri/100 kilometri, în regim bugetar, se pot parcurge în jur de 369.293 kilometri.

Având în vedere că lungimea frontierei României este de 3.179,9 kilometri, cu banii prevăzuți la buget pentru carburant, doar la acest capitol, dumneavoastră puteți înconjura România de 117 ori într-un an sau puteți face 528 de deplasări în capitala României, adică se poate merge uneori și  de două ori într-o zi, chiar degeaba, de dragul consumului”, a declarat consilierul PNL Valentin Crețescu.

„Sunteți prezenți la toate sărbătorile comunelor”

Potrivit aceleiași surse, cu cei 180.000 de lei alocați de forul deliberativ județean din Vaslui pentru combustibil, aleșii județeni pot face înconjurul lumii de două sau trei ori la rând, deși există alte nevoi mai stringente ale comunității pentru care pot fi cheltuiți acești bani.

„Dacă adunăm toate sumele alocate pentru carburanți si lubrifianți de la toate capitolele din proiectul de hotărâre, vom constata lejer că puteți face și înconjurul planetei chiar pe la Ecuator de vreo două, trei ori la rând, iar în pauze puteți trece și pe la câteva case de pariuri, din drum”, a comentat ironic Valentin Crețescu. 

Consilierul județean Valentin Crețescu FOTO arhiva personală/Facebook
Consilierul județean Valentin Crețescu FOTO arhiva personală/Facebook

Alesul județean l-a luat în colimator și pe Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, despre care a spus că are nevoie de mult combustibil ca să fie prezent la toate sărbătorile comunelor.

„Nu ne mai miră că sunteți prezenți, în coloană, în cele mai dese cazuri, la toate sărbătorile comunelor din județ, indiferent de culoarea lor politică și nu în ultimul rând pe la sfintele moaște ori de câte ori apar pe undeva. Suntem un județ sărac, că bogați nu am fost niciodată și asta ne ocupă tot timpul, de 30 de ani încoace”, a ținut să mai spună Valentin Crețescu. 

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite