Declarație controversată a președintelui CJ Vaslui despre construirea de parcuri industriale: „Poate în cosmos, nu la noi”

0
Publicat:

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, i-a răspuns unui consilier judeţean liberal care a propus ridicarea unui parc industrial în județ, susținând că în Vaslui nu este loc, ”probabil în cosmos”.

Dumitru Buzatu FOTO arhivă Adevărul
Dumitru Buzatu FOTO arhivă Adevărul

Ședință cu tente hilare la Consiliul Județului Vaslui. În cadrul ultimei şedinţe, în care a fost adoptat bugetul de venituri şi cheltuieli, un consilier judeţean liberal a dat judeţul Iaşi drept exemplu pentru inițiativa autorităților de a demara construcţia a trei parcuri industriale.

„Fără a fi cârcotaş, am tras cu ochiul la bugetul Consiliului Judeţean Iaşi, vecinii noştri (...) În judeţul vecin, Consiliul Judeţean vine cu proiecte pentru încurajarea iniţiativei private, pentru crearea de locuri de muncă şi anume, înfiinţarea şi dezvoltarea a trei parcuri industriale la Leţcani, Bolhoca şi Paşcani. Poate fi luat drept un model de succes. Judeţul Vaslui nu are nevoie de parcuri industriale?”, a spus consilierul PNL Valentin Creţescu.

În replică, Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a spus că bugetul reflectă nevoile judeţului, iar la Vaslui e nevoie de investiţii "realiste" în infrastructură, sănătate sau asistenţă socială şi nu de parcuri industriale.

„Trebuie să extindem reţeaua de drumuri judeţene, până când prindem avioane şi o să facem parcuri industriale cu ele, până atunci trebuie să extindem reţeaua drumurilor judeţene. Unde, de exemplu poate Consiliul Judeţean şi de ce anume? (să facă un parc industrial - n.r.). (...) Să lăsăm la o parte chestiunile acestea, eu ştiu că bugetul e prilej de ceartă din aceasta, politică, dar trebuie să fim realişti şi să ne asumăm rezolvarea sarcinilor prioritare. (...) Când nu voi mai fi, poate lumea va face numai parcuri industriale în tot judeţul. N-are niciun metru de teren judeţul Vaslui, dar probabil că le va face în cosmos. Ne îndreptăm spre progresul acesta tehnic, spre situaţia în care parcurile industriale din judeţul Vaslui vor fi făcute în cosmos", a declarat Dumitru Buzatu.

Judeţul Vaslui va avea în acest an un buget de 500.357.655 de lei, iar cheltuielile sunt estimate la 533.044.191 de lei. Deficitul se ridică la 32.686.536 de lei și va fi finanţat din excedentul înregistrat la finele anului 2022.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite