A murit singurul profesor de legislaţie din Vaslui, de pe vremea lui Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO vremeanoua.ro
FOTO vremeanoua.ro

Gheorghe Bârsă este o legendă printre instructorii auto din judeţul Vaslui. Pe vremea lui Ceauşescu, acesta era singurul instructor de legislaţie rutieră din judeţ. S-a stins din viaţă la vârsta de 81 de ani.

Renumit în Vaslui, experimentatul instructor auto Gheorghe Bârsă a murit marţi, 25 mai, la vârsta de 81 de ani. Familia îndoliată a anunţat decesul acestuia şi a comunicat că înmormântarea va avea loc sâmbătă, 29 mai, la Cimitirul Eternitatea din Vaslui, iar slujba va începe la ora 12.00. 

Până atunci, prietenii, cunoscuţii, rudele sau foştii elevi îşi pot lua rămas bun de la cel care a fost cel mai apreciat „profesor” de şcoală de şoferi, poposind la biserica Adormirea Maicii Domnului din apropierea Centrului Civic, unde este depus trupul său neînsufleţit.

„Deşi avea o vârstă înaintată, la care ştiam că oricând moartea îl putea răpi, vestea morţii sale ne-a întristat şi ne-a mâhnit, iar sufletul ne plânge fiindcă pentru noi a fost un tată bun, un bunic iubitor, pe care ni-l doream veşnic în preajma noastră. Dumnezeu să-i ierte păcatele şi noi, familia lui, ne vom ruga intens pentru aceasta şi sperăm ca Maica Domnului să-i mijlocească un loc în raiul cu flori, alături de Tatăl Nostru ceresc. Adio, tată şi vegheză-ne din cer, aşa cum ai făcut-o o viaţă întreagă aici, pe pământ, alături de măicuţa noastră, care acum te aşteaptă să i te alături!”, a spus, cu lacrimi în ochi, Gabi Bârsă, singurul copil al cunoscu­tului instructor auto, potrivit vremeanoua.ro.

Gheorghe Bârsă nu mai activa în domeniu de 16 ani ca instructor, însă a rămas un reper pentru şoferii din judeţ. 2005 a fost ultimul său an de activitate, după care a ieşit la pensie. Rămâne, fără îndolailă, o legendă printre instructorii auto din judeţul Vaslui. Pe vremea lui Ceauşescu, acesta era singurul instructor de legislaţie rutieră din judeţ şi a fost mulţi ani directorul şcolii de şoferi. 

De asemenea, ştia să-i distingă pe cei pasionaţi de arta şoferiei şi îi îndruma spre cariera de profesionist, susţinându-i să-şi ia permisul auto pentru toate categoriile de autovehicule.

În anii ’70 a înfiinţat la Liceul Mihail Kogălniceanu din Vaslui o clasă cu profil auto pentru cei care doreau să devină şoferi profesionişti.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Lista reformelor propuse prin PNRR: ce se întâmplă cu pensiile speciale şi câte autostrăzi ar urma să fie construite

Un nou medicament contra COVID-19 este la un pas de autorizare: reduce riscul de deces cu 85%

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite