Fostul coordonator RAR Moldova a fost reţinut de DNA pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Costel Crângan
FOTO Costel Crângan

Dragoş Mandache, fostul coordonator al Registrului Auto Român din zona Moldova a fost reţinut pentru luare de mită. Este acuzat şi că a tolerat neregulile din filialele judeţelor RAR Vaslui şi Bacău, unde au fost percheziţii luna trecută pentru acuzaţii de corupţie.

Dragoş Mandache este acuzat de DNA de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită.

Procurorii au făcut cercetări într-un dosar privind activitatea a mai multor inspectori tehnici atestaţi R.A.R. care au pus la punct un mod de acţiune prin care să ceară şi să primească bani pentru a atesta în mod nereal efectuarea inspecţiei tehnice periodice a vehiculelor, fără ca acestea să fie efectiv prezente.

În perioada 2019 - 2021, Dragoş Mandache ar fi pretins şi primit, de la un inspector tehnic de la o staţie autorizată R.A.R, sume de 12.000 euro şi 10.000 lei.

În schimbul banilor, el trebuia să soluţioneze într-un mod favorabil o sesizare referitoare la încălcarea reglementărilor privind inspecţia tehnică periodică a vehiculelor, să declare admişi la programul de reatestare ca inspector tehnic, pe respectivul inspector tehnic şi o altă persoană, să desemneze o anumită persoană ca inspector tehnic şi să nu sancţioneze lipsa camerelor video din staţia unde activa acesta.

Mandache va fi dus la instanţă, vineri, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză sunt urmărite penal şi alte persoane, potrivit DNA.

Procurorii au efectuat percheziţii domiciliare în trei locaţii situate pe raza judeţelor Iaşi şi Bacău, din care una era sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domicilii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite