VIDEO Grav accident feroviar în Mehedinţi. Doi angajaţi ai Primăriei Prunişor au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accident feroviar FOTO Alexandra Georgescu
Accident feroviar FOTO Alexandra Georgescu

Doi angajaţi ai Primăriei comunei mehedinţene Prunişor şi-au pierdut viaţa joi dimineaţă, în jurul orei 10,45, într-un cumplit accident pe calea ferată, în localitatea Ghelmegioaia. Localnicii sunt consternaţi de durere mai ales că astăzi, de Sfântul Ilie, este nedeie în sat.

Este vorba de Sorin Ungureanu (29 de ani), secretarul Primăriei Prunişor şi Sandu Rusu (53 de ani), funcţionar în cadrul aceleaşi primării. La volanul autoturismului se afla Sandu Rusu, cel care potrivit cercetărilor făcute de poliţişti, este vinovat de producerea accidentului.
 

„Vorbim despre un accident de circulaţie produs la intersecţia unui drum comunal la pasajul peste calea ferată produs ca urmare a nerespectării regulilor de trecere, respectiv nerespectarea culorii semaforului şi a semnalelor acustice la trecerea la nivel. În urma coliziunii cu un tren a rezultat decesul atât al conducătorului auto, cât şi al pasagerului aflat în autoturism”, a precizat subcomisarul Claudiu Bebec, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Mehedinţi.


 

accident feroviar mehedinti FOTO Alexandra Georgescu

Impactul a fost extrem de violent, cei doi bărbaţi decedând pe loc. Autoturismul a fost târât circa 200 de metri de la locul impactului. Martorii oculari spun că trupul lui Sandu Rusu a fost pur şi simplu zdrobit în urma loviturii. În autoturism s-a găsit şi o sumă de bani importantă, cel mai probabil aparţinând Primăriei Prunişor.


 

Grav accident feroviar în Mehedinţi 

„Când am ajuns la faţa locului am constatat că un tren a lovit frontal o dubiţă din care a rezultat două victime care nu au fost încarcerate, erau aruncate din autoturism”, a precizat plutonierul major Cătălin Opriţoiu.
În trenul Interregio cu trei vagoane, care circula spre Drobeta Turnu Severin, se aflau câţiva zeci de călători, care au fost nevoiţi să aştepte peste două ore în tren până când a fost reluată circulaţia.


 

accident feroviar mehedinti FOTO Alexandra Georgescu

„Eu eram în vagonul de la mijloc, nu s-a simţit cine ştie ce, doar o bubuitură, apoi cam 100 de metri a mers cu praf. M-am speriat puţin, doar când a oprit ne-am dat seama că s-a întâmplat necazul”, a povestit un călător.

Localnicii din Ghelmegioaia, care astăzi de Sfântul Ilie, au nedeie în sat s-au adunat cu mic cu mare la locul tragediei. Sunt muţi de durere, mai ales că Sandu Rusu era un om de-al locului, dintr-un sat vecin.
 

„Îl cunoşteam pe cel care a decedat, pe Rusu, era din satul Gutu. Ne pare rău, să-i fie ţărâna uşoară. Era cu apa aici în sat, mai avea probleme la bazin, mai urca la o pompă de apă. Era un om de milioane, o persoană deosebită” a spus Costel Popescu, localnic din Ghelmegioaia.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite