Un muncitor a făcut infarct la Termocentrala Halânga din cauză că nu şi-a primit salariul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Termocentrala de la Halânga FOTO Corina Macavei
Termocentrala de la Halânga FOTO Corina Macavei

Disperat că nu şi-a primit salariul de două luni de zile, angajatul unei firme al cărei acţionar este Sindicatul de la Termocentrala Halânga (Tehno Star), a făcut infarct.

Surse din interiorul firmei spun că în această dimineaţă a avut loc un protest spontan, mai mulţi angajaţi ai acestei firme având discuţii aprinse cu reprezentanţi din conducere din cauză că nu şi-au primit salariile de două luni de zile.

Pe fondul acestei supărări, dar şi a unor probleme mai vechi cu inima, Dan Constantin, de 51 de ani, s-a prăbuşit pur şi simplu din picioare în faţa colegilor.

Ambulanţa unităţii l-a transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, dar în ciuda eforturilor medicilor, bărbatul nu a mai putut fi salvat.

„În unitatea noastră s-a prezentat un pacient în stop cardio-respirator adus de ambulanţa unităţii. S-au încercat manevrele de resuscitare, dar pacientul nu a răspuns la aceste manevre şi în jurul oelor 10,20 a fost declarat decesul pacientulu”, a precizat medicul Delia Potolea de la Spitalul Judeţean Mehedinţi.

ITM Mehedinţi efectuează cercetări în acest caz, la finalul acestora urmând să stabilească dacă este vorba de un accident de muncă. La dosar va atârna greu şi raportul medico-legal eliberat în urma necropsiei.

Cert este faptul că în rândul angajaţilor de la Termocentrala Halânga şi Combinatul de Apă Grea, ambele componente ale Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, există o stare de tensiune de la începutul acestui an din cauza disponibilizărilor de personal care se anunţă la aceste două unităţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite