Turnu Severin: Transbordarea, o aventură pentru călătorii CFR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care merg pe ruta Bucureşti-Timişoara sunt transbordaţi între gările Şimian şi Prunişor
Cei care merg pe ruta Bucureşti-Timişoara sunt transbordaţi între gările Şimian şi Prunişor

În cele cinci săptămâni scurse de la alunecarea de teren produsă pe Balota, nu s-a lucrat deloc la consolidarea terasamentului CFR. În tot acest timp, călătorii sunt urcaţi în tren, coborâţi şi tranbordaţi cu autobuzul între gările Şimian şi Prunişor.

Au auzit la televizor sau în timpul călătoriei că în Mehedinţi vor fi transbordaţi cu autocarul până dincolo de alunecarea de teren produsă pe calea ferată în zona Balota. Nu ştiau la ce sunt expuşi, până nu au simţit pe pielea lor ceea ce au de suportat: nervi şi multă confuzie.

Este vorba despre călătorii care sunt urcaţi şi coborâţi din tren, în gările Şimian şi Prunişor, pentru a fi transbordaţi cu autobuzul. „Suntem exact ca-n filmele cu proşti. Suntem trataţi ca-n ţara lui Papură Vodă. Păcat. Noi contribuim şi la pensii, măcar să fim respectaţi. Nu s-a lucrat nimic şi banii noştri unde sunt?!”, ne-a spus supărat un călător venit de la Bucureşti, nevoit fiind să urce în autocarul de Şimian.

În ceea ce priveşte finalizarea lucrărilor, călătorii sunt sceptici. „Am mai prins o astfel de perioadă, când eram adolescentă, numai că atunci s-a rezolvat foarte repede. Acum, suntem la mila Domnului”, ne-a spus un alt călător.  

Cum se face transbordarea
Cei care vin de la Bucureşti sunt opriţi în staţia Punişor, de unde sunt preluaţi de un autocar până în gara Şimian, iar de aici, îşi continuă drumul cu un alt tren spre  Timişoara. Cei care vin dinspre Timişoara, sunt transportaţi de la Şimian la Prunişor pe şosea şi apoi urcaţi în trenul de Bucureşti.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite