Turnu Severin: Cod Galben pe Dunăre: La Gruia, cota de atenţie este depăşită cu 5 cm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mehedinţi monitorizează debitele şi cotele Dunării în aval de barajul Porţile de Fier II. Până acum, cota de atenţie a fost depăşită la Gruia- Mehedinţi cu 5 cm, iar la Calafat- Dolj, cu 15 cm.

Debitul Dunării a ajuns, astăzi, la intrare în ţară, la 9.750 mc/s, cu 4.450 mc/s mai mult faţă de media multianuală a lunii februarie. “Am avertizat autorităţile locale din zonele cu risc de inundaţii ale comunelor Gruia, Gârla Mare şi Pristol. De asemenea, am luat legătura şi cu conducerile fermelor piscicole pentru a fi pregătite să intervină pentru ridicarea digurilor în interiorul cărora se află amenajările piscicole.

Dacă debitul ajunge la cota de inundaţie, cele trei ferme ar putea fi inundate”, a precizat Adrian Drăghici, directorul SGA Mehedinţi. Specialiştii Apelor Române se aşteaptă ca, în aceste zile, debitul să crească până la 10.500 mc/s.

Cod Galben pe Dunăre, până pe 2 martie

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, miercuri, o avertizare de Cod Galben pe Dunăre, în aval de Porţile de Fier. În perioada 25 februarie - 2 martie, ora 06,00, se prognozează depăşiri ale cotelor de atenţie în sectorul aval Porţile de Fier II.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite