Trenuri deviate şi pasageri transbordaţi cu autobuzele între gările Turnu Severin-Băile Herculane. Călătorii sunt extrem de nervoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Garnitura de tren care a preluat călătorii din gara Băile Herculane FOTO Corina Macavei
Garnitura de tren care a preluat călătorii din gara Băile Herculane FOTO Corina Macavei

Din cauza accidentului feroviar de la Orşova, circulaţia feroviară este perturbată pe magistrala CFR Bucureşti-Timişoara, pasagerii fiind transbordaţi cu autobuzele între staţiile Turnu Severin şi Băile Herculane. Călătorii care au ajuns la Turnu Severin în această dimineaţă erau extrem de nemulţumiţi de modul cum au fost trataţi.

Nervi întinşi la maxim în rândul călătorilor care au ajuns în această dimineaţă, la ora 2,52, în staţia CF Drobeta Turnu Severin, cu trenul IR 1695. Oamenii spun că au aşteptat ore bune în gară fără să primească vreo explicaţie şi abia spre dimineaţă au fost preluaţi de două autobuze şi aduşi în gara de la Băile Herculane pentru a-şi continua călătoria mai departe spre Timişoara.

„Ne-am săturat de la 3,00 azi-dimineaţă până la această oră să aşteptăm. Este lipsă de organizare, eu înţeleg că a deraiat un marfar la intrare în Orşova, dar trebuiau să se mişte mai repede. Iată abia la această oră am ajuns aici (n.r. Băile Herculane) cu autocarele ca să putem ajunge la Timişoara. La ora 7,00 trebuia să fim în Timişoara”, a spus un călător.

„Ne-au adus aici cu autocarele şi stăm şi aşteptăm de aproape o oră . De ieri de la ora 17,00 sunt pe drum, înţeleg că a deraiat un tren, dar nu este vina noastră că s-a întâmplat acest accident. E bătaie de joc la adresa noastră”, s-a plâns o altă doamnă.

Cum nimeni nu le-a dat o explicaţie în mod oficial, călătorii încercau să afle ce s-a întâmplat şi fiecare avea propria sa variantă.

„Un lucrător de la Căile Ferate mi-a spus că de revizie nu se mai ocupă nimeni, adică nu mai sunt acei acari care mergeau pe calea ferată şi vedeau unde e un şurub mai slab, îl mai strângea. Acum şi-a dat şi eu cu părerea, poate vreun şurub a fost slăbit şi acum din cauza greutăţii marfarului au deraiat aceste vagoane”, a spus un călător.

Nemulţumirea oamenilor era cu atât mai mare mare cu cât garnitura de tren care le-a fost pusă la dispoziţie în staţia de la Băile Herculane era extrem de murdară.

„Aici nu ai cum să stai, eu cred că trebuie să îmi spăl hainele când ajung acasă din cauza mizeriei, se pune pe tine. Nu poţi să respiri, pe canapele când te aşezi scoţi gândaci din ele”, s-a plâns un domn. Trenul a plecat din gara Băile Herculane în jurul orei 9,00.

Într-un comunicat de presă, CFR Călători informează că din cauza întreruperii circulaţiei între Băile Herculane şi Drobeta Turnu Severin, în circulaţia trenurilor de pasageri au intervenit modificări, astfel:

Transbordare cu mijloace auto:
• La IR 1695 Bucureşti Nord – Timişoara Nord s-a asigurat transbordarea cu mijloace auto a pasagerilor între staţiile Drobeta Turnu Severin şi Băile Herculane;
• La IR 1691 Bucureşti Nord – Timişoara se va asigura transbordarea cu mijloace auto a pasagerilor între staţiile Drobeta Turnu Severin şi Valea Cernei;
• IR 73-2 Budapesta - Timişoara Nord – Bucureşti Nord se va asigura transbordarea cu mijloace auto a pasagerilor între staţiile Valea Cernei - Drobeta Turnu Severin;
Trenuri deviate pe altă rută:
• IR 1692 Timişoara Nord – Bucureşti Nord  circulă pe ruta deviată Timişoara Nord - Arad –Simeria- Filiaşi - Bucureşti Nord;
• IR 72-1 Bucureşti Nord – Timişoara Nord – Budapesta circulă pe ruta deviată Bucureşti Nord -Filiaşi –Simeria - Arad – Budapesta. Pasagerii care călătoresc spre Lugoj sunt preluaţi în gara Filiaşi de trenul IR 1591 până la Drobeta Turnu Severin, de unde se va asigura transbordarea cu mijloace auto până la Valea Cernei, de unde îşi vor continua călătoria cu trenul.


“Pasagerii care nu mai doresc să continue călătoria vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport  sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro. Rugăm pasagerii să se informeze înainte de efectuarea călătoriei. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile cauzate de acest incident şi informează că depune toate eforturile pentru ca pasagerii să ajungă în siguranţă la destinaţie”, se mai arată în acelaşi comunicat de presă.

Un tren de marfă aparţinând CFR Mărfă, care se îndrepta dinspre Bucureşti spre Orşova, a deraiat vineri dimineaţă în apropierea staţiei Orşova. Patru vagoane au sărit de pe linie, dintre care două s-au răsturnat.

Citeşte şi:

Tren de marfă deraiat în apropiere de Orşova. Circulaţia trenurilor pe ruta Timişoara-Bucureşti este blocată

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite