Tratament străvechi: la ce ajută o cură cu ouă de prepeliţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ouăle de prepeliţă sunt renumite pentru efectele lor terapeutice. Efectele lor se datorează calităţii superioare a proteinei existente în ou, absenţei colesterolului (este singurul ou dietetic), concentraţiei deosebite de vitamine şi de minerale.

În compoziţia unui ou de prepeliţă există de cinci ori mai mult fosfor, de 7,8 mai mult fier, de 6 ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai vitamina B2,  faţă de oul de găină. Totodata, oul de prepelită e plin de vitamine precum A, B, D3, E, D şi minerale esenţiale: zinc, calciu, potasiu şi sulf. Prepeliţele au început să fie domesticite în Europa, apoi în Coreea, China şi Japonia, încă din anii 1300. Crescătorii japonezi le construiau colivii din lemn de satal şi mahon. Tot ei au început să trateze diferite boli prin cure cu ouă de prepeliţă

Pentru a beneficia de toate proprietăţile nutritive şi curative ouăle de prepeliţă se recomandă să fie consumate crude. La câţiva kilometri de municipiul Drobeta Turnu Severin, la Izvorul Bârzii, se află una din puţinele microferme de prepeliţe din judeţul Mehedinţi. În urmă cu zece ani, proprietarii, Irina şi Mihai Stănescu, au pus pe picioare această afacere născută din marea lor pasiune pentru creşterea păsărilor şi animalelor.

„Efectele lor se datorează calităţii superioare a proteinei existente în ou, absenţei colesterolului – este singurul ou dietetic – concentraţiei deosebite de vitamine şi de minerale. Foarte multe persoane diagnosticate cu cancer vin şi cumpără ouă de la noi şi pot să vă spun că tratamentul a dat randament, e un aliment în primul rând care are componentele unui medicament, lucrează în organism şi luptă împotriva bolilor. Nu vom renunţa niciodată la ele, cât vom trăi vom aşa ceva pentru că sunt benefice pentru familie, pentru prieteni, cunoscuţi”, spune Irina Stănescu.

O cură cu ouă de prepeliţă tratează un număr impresionant de boli şi îmbunătăţeşte calitatea vieţii bolnavilor cronici. În plus, la copii, consumul de ouă este recomandat pentru echilibrul fizic şi psihic şi pentru îmbunătăţirea coeficientului de inteligenţă. De asemenea, o cură de 120 de ouă ameliorează metabolismul şi stimulează creşterea.

„Dintre acţiunile terapeutice aş aminti aici faptul că stimulează creşterea şi dezvoltarea organismului la copii, contribuie la normalizarea activităţii inimii şi sporeşte rezistenţa adulţilor constrânşi la un regim alimentar sever”, spune Irina Stănescu.

La ce este bună o cură cu ouă de prepeliţă

Se remediază tulburările gastrointestinale– o cură ce poate conţine până la 120 de ouă de prepeliţă reglează aciditatea gastrică, îmbunătăţeşte şi stimulează flora intestinală.

Se îmbunătăţeşte starea generală a organismului – după o perioadă îndelungată de stres, epuizare şi eforturi susţinute, o cură cu ouă de prepeliţă îmbunătăţeşte funcţionarea organelor interne şi tonifică organismul.

Se îmbunătăţeşte memoria– consumul regulat al ouălor de prepeliţă protejează celulele nervoase şi stimulează memoria la toate categoriile de vârstă.

Se accelerează vindecarea rănilor– este indicată o cură cu ouă de prepeliţă la o săptămână sau două după intervenţii chirugicale, iradiere sau chimioterapie.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite