Tratamente naturiste pentru acneea de pe spate. Cum se prepară şi se foloseşte bicarbonatul de sodiu sau sucul de roşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acneea care erupe pe spate poate fi vindecată cu ajutorul alimentaţiei. Medicii spun că uneori apare din cauza stresului, a unor dereglări hormonale sau a stratului de piele prea gros.

Acneea pe spate poate fi de mai multe tipuri: puncte negre, albe, pustule, chisturi, noduli. Pentru a putea scăpa de această problemă este important să urmăm zilnic patru paşi.

„Pielea trebuie să fie exfoliată cu un burete steril şi trebuie să folosim geluri de duş pe bază de acid salicilic. Trebuie evitate anumite medicamente destinate echilibrării nivelulului de hormoni androgeni. În momentul în care observăm că acneea pe spate s-a extins, putem curăţa zona cu ceai verde. Cel mai important lucru este igena personală, trebuie să ne spălăm întotdeauna când plecăm de la sala de sport, din parc, dar şi să purtăm mereu haine curate, pentru că în caz contrar microbii pot ajunge cu uşurinţă în piele“, a spus Alin Dincă, medic dermatolog.

Metodele naturiste prin care putem scăpa de acneea de pe spate:

- Argila amestecată cu suc de lămâie şi miere. În fiecare seara compoziţia trebuie aplicată timp de o jumătate de oră pe coşurile de pe spate. Porţiunea cu probleme trebuie spălată doar cu săpun antibacterian.

- Uleiurile de migdale, de lavandă, de lemn-dulce au proprietăţi antiseptice, antiinflamatorii, dar şi antibacteriene.

- Roşiile sunt bogate în vitamine şi antioxidanţi şi sunt un remediu eficient. O felie de roşie se aplică pe spate timp de 20 de minute, iar ulterior zona este spălată cu apă călduţă.

- Acneea de pe spate mai poate fi tratată cu succes şi cu bicarbonat de sodiu. Pasta se aplică pe spate timp de câteva minute, până când se usucă complet. Trebuie să facem un duş cu apă călduţă, iar acesată operaţiune trebuie realizată timp de 7 zile.

Medicul Alin Dincă mai spune că, dacă acneea persistă, este indicat să mergem la un consult de specialitate.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite