Sute de credincioşi severineni au fost prezenţi la Slujba de Înviere, la Catedrala Episcopală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi severineni au ales să primească şi anul acesta lumina lumina Învierii, simbolul biruinţei vieţii asupra morţii, de la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin. La câteva minute după miezul nopţii, o parte dintre ei au plecat spre case, alţii au rămas să asculte întreaga slujbă de Inviere.

„Adevărata Înviat” au răspuns, în cor, severinenii care au venit să ia lumină de la Prea Sfinţitul Episcop Nicodim al Severinului şi Strehaiei la slujba de Înviere, oficiată la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu-Severin.  După slujbă oamenii au plecat acasă cu lumânările aprinse în mâini.

Încă de la lăsarea întunericului, mirenii s-au adunat în jurul Catedralei Ortodoxe din centrul oraşului. Au venit să simtă minunea Învierii Mântuitorului şi să ia lumină. Cu o oră înainte de miezul nopţii, toate bisericile din oraş, au fost înconjurate de oameni, iar alte mii de severineni au celebrat sărbătoarea la bisericile de cartier, la miezul nopţii.

PS Nicodim a ieşit din altar exact la miezul nopţii, iar Lumina s-a răspândit încet la toţi cei prezenţi.
Dimensiunea muzicală liturgică a fost presărată de cântări deosebite, interpretate de membrii corului ,,Kinonia” al Episcopiei Severinului şi Strehaiei. În cadrul slujbei de Înviere, s-a dat citire Pastoralei

Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care a slujit cu soborul de preoţi şi diaconi. Pastorala s-a citit, potrivit rânduielii bisericeşti, în toate bisericile din Mehedinţi.

Sărbătoarea Învierii Domnului este cea mai îmbucurătoare şi cea mai solemnă dintre toate sărbătorile creştine din timpul anului.
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite