Severinul se pregăteşte de Crăciun. Consilierii locali au aprobat suma de 300.000 de lei pentru sărbătorile de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii locali întruniţi în şedinţa pe luna octombrie FOTO Corina Macavei
Consilierii locali întruniţi în şedinţa pe luna octombrie FOTO Corina Macavei

Consilierii locali s-au întrunit joi în cadrul şedinţei pe luna octombrie, pe ordindea zi figurând mai multe proiecte de hotărâri privind rectificarea de venituri şi cheltuieli al mai multor instituţii aflate în subordinea Primăriei Drobeta Turnu Severin.

În cadrul şedinţei a fost aprobat şi bugetul pentru sărbătorile de iarnă în cuantum de 300.000 de lei. În ceea ce priveşte faptul că Primăria oraşului a început de câteva zile să monteze instalaţiile electrice pentru iluminatul de Crăciun, viceprimarul Romulus Vîlcu spune că numai în felul acesta acţiunea putea fi finalizată până la 1 decembrie: “Fiindcă anul trecut nu ne-am încadrat în timp, oraşul este foarte mare şi noi vrem ca toţi severinenii, nu doar cei care locuiesc în centru sau pe bulevard, să se bucure de sărbătoriile de iarnă şi de un iluminat festiv. Ca să avem timp, să ne încadrăm până la data de 1 decembrie, să putem aprinde becurile am început un pic mai devreme fiindcă în alte condiţii eram puşi în situaţia ca şi anul trecut să se lucreze 20 din 24 de ore”.

Vicele mai spune că pentru anul acesta Primăria vine cu o surpriză pentru severineni şi că  beculeţele vor fi mai spectaculoase.  “Am venit cu ceva nou şi am zis să avem timp să facem această surpriză severinenilor, eu zic că cel mai bine să-i lăsăm pe dumnealor să se pronunţe”, a declarat Romulus Vîlcu.

Consilierii locali au mai aprobat şi suma necesară pentru deplasarea corului Liceului “I Şt. Paulian” la spectacolul organizat la Viena cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

“Au fost mai multe rectificări astăzi pe ordinea de zi, dintre care aproximativ 20.000 de lei s-au aprobat pentru grupul de copii de la Liceul “I.Şt. Paulian” ca să se poată deplasa la Viena cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi încă 30.000 de lei pentru catedrală. Eu cred că sunt de bun augur pentru că este clar că avem nevoie atât de investiţii pentru lăcaşele de cult, dar cred că şi copiii trebuie să meargă la Viena ca să ne reprezinte cu cinste acolo”, a spus consilierul local Andrei Stănişoară.

Discuţii aprinse s-au purtat pe marginea invalidării mandatului de consilier local al Veronicăi Nicolae, solicitarea venind din partea foştilor săi colegi de la PDL. În cele din urmă iniţiativa a fost amânată pentru şedinţa următoare, secretarul primăriei precizând că aceştia nu au depus documentele necesare în astfel de situaţii.

Citeşte şi:

140.000 de lei pentru pregătirea sărbătorilor de iarnă în Târgu Jiu

Sărbători de Iarnă în Maramureş! Crăciun şi Revelion cu Mocăniţa ca-n poveste. Preţuri atractive

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite