Se anunţă vijelii şi averse torenţiale în Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cod galben

Începând de astăzi, a intrat în vigoare atenţionarea meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pentru întreaga ţară.

Astfel, până sâmbătă dimineaţa, la ora 10.00, sunt prognozate frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii, iar cantităţile de apă ar putea depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp.

”Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Mehedinţi.

De asemenea, în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, pompierii fac apel la cetăţeni să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora.

În situaţia manifestării vântului puternic, pompierii recomandă cetăţenilor să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi AppStore.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite