Rezultate finale Evaluare Naţională 2015 Mehedinţi după contestaţii. Procentul a crescut cu 0,14 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultate finale Evaluare Naţională 2015 după contestaţii. Marţi, 30 iunie, au fost afişate rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor. Elevii pot afla online de pe edu.ro, ce notă au luat la Evaluarea Naţională 2015.

Rezultatele Finale de la Evaluarea Naţională 2015 pot fi consultate aici.

După soluţionarea contestaţiilor, procentul obţinut la examenul de evaluare naţională a crescut uşor, cu 0,14 la sută, ceea ce înseamnă un procent de 70,40 la sută.  La limba română procentul a crescut de la 78,37 la sută la 78,46 la sută, iar la matematică de la 65,24 la sută la 65,29 la sută.

În total au fost 86 de contestaţii la limba română, 30 dintre ele soluţionându-se în mod favorabil, iar la matematică 34 de cotestaţii, 4 soluţionându-se favorabil.De asemenea, după recorectarea lucrărilor constestate, s-a mai obţinut câte o notă de 10 în plus, atât la limba română, cât şi la matematică.

Unităţile şcolare din mediul rural unde procentul a fost 0 a rămas neschimbat.

Rezultate finale Evaluarea Naţională 2015 după contestaţii

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, au fost afişate afişate marţi, 30 iunie. Media pe care o obţin elevii la Evaluarea Naţională 2015 contează în proporţie de 75 la admiterea în liceu, restul de 25% fiind media generală de absolvire a claselor V-VIII.

Înainte de soluţionarea contestaţiilor, în judeţul Mehedinţi, procentul obţinut la examenul de evaluare naţională este de 70,25 la sută. 2.110 elevi au fost înscrişi pentru a participa la examenul de evaluare naţională, la limba şi literatura română dintre aceştia s-au prezentat 2057, iar la matematică 2051.

Doar un singur elev de la Colegiul Naţional Traian a obţinut o notă de 10 la proba de limba şi literatura română.
La matematică au fost mai multe note de 10, astfel la Colegiul Naţional Traian au fost notaţi cu 10 – 22 de elevi, iar Colegiul Naţional Gheorghe Ţiţeica – 13 elevi.

Sunt şi unităţi şcolare în mediul rural, unde procentul este 0: la matematică – şcolile gimnaziale din Vânători, Rogova şi Jidoştiţa; la limba şi literatura română – Liceul Tehnologic Special Drobeta şi Şcoala gimnazială Jidoştiţa.

Rezultate finale Evaluare Naţionala Mehedinţi

Ministerul Educaţiei a lansat un nou portal, evaluare.edu.ro, pe care a publicat în premieră notele obţinute de elevi la Evaluarea Naţională.

Până anul acesta, notele erau publicate online odată cu efectuarea ierarhiei admiterii la liceu, pe portalul admitere.edu.ro.

Pentru a afla ce notă aţi luat la Evaluarea Naţională, daţi click pe judeţul dvs. apoi daţi click pe lista candidaţilor din judeţ ordonaţi alfabetic.

Citeşte şi:

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Mehedinţi. Ce note au luat elevii din Mehedinţi

Evaluarea Naţională 2015 Mehedinţi. Elev, după proba la română: „A fost foarte uşor, ne-a dat basmul”

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite