Revoltă în rândul angajaţilor de la HIDROSERV Porţile de Fier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristinel Popescu, liderul de sindicat de la Porţile de Fier FOTO Corina Macavei
Cristinel Popescu, liderul de sindicat de la Porţile de Fier FOTO Corina Macavei

După ce au crezut că apele s-au liniştit, angajaţii de la Hidroserv Porţile de Fier au aflat astăzi că din nou li se diminuează drepturile salariale. Au încercat să stea de vorbă cu directorul societăţii, însă acesta a refuzat dialogul cu ei.

Liderul de sindicat de la Hidroserv Porţile de Fier şi vicepreşedintele Federaţiei Univers, Cristinel Popescu, spune că în urma negocierilor purtate la Bucureşti cu administratorul judiciar Remus Borza s-a încheiat un act adiţional la contractul colectiv de muncă, mulţumitor pentru ambele părţi. Numai că astăzi, spre surprinderea angajaţilor, conducerea în mod unilateral a decis diminuarea unor drepturi.

“Astăzi a fost o audienţă solicitată de câţiva dintre colegii mei de la Hidroserv Porţile de Fier motivată de câteva aspecte ale nerespectării protocolului încheiat cu conducerea societăţii. În urma deselor conflicte avute de către salariaţii noştri şi de mişcarea sindicală până la urmă în cursul săptămânii acesteia am fost la Bucureşti împreună cu conducerea societăţii pentru a negocia drepturile privind contractul colectiv de muncă şi la urma urmei şi viitorul societăţii comerciale Hidroserv. A fost o discuţie preliminară între conducerea societăţii noastre – Consiliul de Adminstraţie şi domnul administrator judiciar Remus Borza, după care au început negocierile. Pot să vă spun că au durat cinci ore, au fost extraordinar de dure, în urma cărora noi am consimţit - deşi mandatul dat de salariaţi era să nu renunţăm la niciun drept – să mai renunţăm la câteva dintre ture. Am reuşit să negociem şi să încheiem un act adiţional la contractul colectiv de muncă şi din punctul nostru de vedere situaţia era dezamorsată şi chiar am anunţat salariaţii şi erau destul de încântaţi că înainte de Paşte să întâmplă în sfârşit un lucru pozitiv pentru ei”, a declarat  Cristinel Popescu.

Pe lângă reducerea anumitor drepturile, salariaţilor de la Hidroserv li s-a comunicat şi faptul că pe următoarele două luni de zile, săptămâna de lucru se reduce de la 5 la 4 zile.

„Din păcate astăzi am aflat că ceea ce am semnat acum câteva zile la Bucureşti  nu se mai respectă la Turnu Severin şi câteva dintre drepturile pe care le negociasem acolo sunt din nou diminuate fără acordul nostru cu toate că ele oricum au fost diminuate faţă de valoarea iniţială. Au fost reduse cu  mai bine de 25 la sută unele dintre ele, altele chiar spre jumătate şi cu toate acestea iată că nu sunt respectate. Mai mult decât atât deşi stăm foarte rău cu programul de lucrări şi avem o pierdere pe primul trimestru estimată la aproximativ 1 milion de euro, nefiind în stare nici să prestăm toate lucrările pe care le avem, ni s-a spus că până la înmulţumirea lucrărilor reducem săptămâna de lucru din nou pe următoarele două luni de la 5 la 4 zile, lucru care mi se pare de-a dreptul ilogic vrem să creştem volumul de lucrări care să recuperăm pierdea, dar în acelaşi timp reducem zilele de lucru”, a mai spus Cristinel Popescu.

Sindicaliştii au căzut de acord cu administratorul judiciar Remus Borza ca până la data de 30 iunie numărul angajaţilor să se reducă de la 570 la 530, iar până la finele anului va mai avea loc o reducere pe cale naturală fără a fi stabilit un număr exact.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite