PSD a pierdut majoritatea în Consiliul Local Orşova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Orşova FOTO Corina Macavei
Primăria Orşova FOTO Corina Macavei

În cadrul unei şedinţe de îndată au fost validate trei mandate de consilieri PNL, astfel că a fost schimbată configuraţia politică a consiliului în favoarea  liberalilor.

Consilierii orşoveni s-au întrunit luni în cadrul unei şedinţe de îndată, pe ordinea de zi figurând încetarea de drept înainte de termen a mandatului de consilier în cazul lui Iovanovici Oana Mirela şi validarea unor mandate de consilieri locali din partea PNL.

Concret, liberalii au obţinut o hotărâre judecătorească definitivă prin care Iovanovici Oana Mirela, fost membru al PNL Orşova, actualmente membru PSD, este obligată să părăsească consiliul local, dat fiind faptul că a părăsit rândurile partidului pe listele căruia a fost aleasă consilier local. În locul ei a fost validat mandatul liberalului Kederle Ferco. Tot în şedinţa de astăzi, au mai fost validate mandatele liberalilor Laurenţiu Drăghicescu şi Mircea Brâncoveanu.

Cum în luna decembrie, PNL a reuşit să valideze şi mandatul consilierului Margareta Mitru în locul rămas vacant de un an de zile, noua configuraţie politică a CL Orşova s-a schimbat total, iar cifrele arată în felul următor: 11 mandate de consilieri adjudecate de PNL şi 6 de PSD. Schimbările nu se opresc aici, luna viitoare, un alt consilier liberal, Dan Ovidiu Papavă, va intra în posesia unei hotărâri judecătoreşti definitive, astfel că acesta îşi va reocupa locul în Consiliu, în locul pesedistului Ion Vesa, astfel că cifrele vor arăta 12 pentru PNL şi 5 pentru PSD.

Primarul, viceprimarul, consilierii PSD au lipsit în totalitate de la această şedinţă, probabil neputând suporta înfrângerea. Vor trebui însă să suporte rigorile legii, având în vedere că aceste hotărâri judecătoreşti trebuiau puse în aplicare încă din 2013. Aşa se face că pentru fiecare zi de întârziere se plăteşte 20 la sută din salariul primarului, ceea ce înseamnă circa 200 de lei.

Pentru prejudiciul creat până acum, Fiscul a executat bugetul Consiliului Local Orşova, în două rânduri, în octombrie 2014 cu suma de 41.000 de lei şi astăzi cu aproximativ 70.000 de lei, iar în total suma care va fi executată se ridică la circa 170.000 de lei.

Situaţia a ajuns deja pe masa procurorilor de la DNA, care săptămâna trecută au audiat deja trei consilieri locali.

Copreşedintele PNL Orşova, Adrian Cican, spune că prioritatea numărul unu a consilierilor liberali este întocmirea planului de investiţii şi bugetul localităţii pe anul 2015. Pe agenda de lucru a liberalilor va sta luna viitoare şi schimbarea din funcţie a viceprimarului Marius Stoica.

Citeşte şi:

Alegeri prezidenţiale 2014. „Gală K1” la Orşova între preşedinta organizaţiei de femei PSD şi secretara de la PNL

Performanţă cu burta goală la cel mai bun club de kaiac-canoe din România

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite