Profeţia Sfântului Nil din Muntele Athos despre sfârşitul lumii

0
0
Sfântul Nil din Muntele Athos FOTO www.doxologia.ro
Sfântul Nil din Muntele Athos FOTO www.doxologia.ro

O profeţie recunoscută ca fiind a Sfântului Nil, un ascet din Muntele Athos care a trăit cu 600 de ani în urmă, vorbeşte despre venirea lui Antihrist şi despre oamenii care vor trăi în ultimele zile.

Potrivit Sfântului Nil, lucrurile vor începe să se schimbe în jurul anului 1900, când lumea va fi de nerecunoscut pe fondul creşterii nelegiuirilor.

„Înfăţişarea oamenilor se va schimba şi nu vei fi în stare să deosebeşti o femeie de un bărbat, din cauza modului ruşinos de a se îmbrăca şi din cauza părului. Oamenii vor fi înşelaţi de Antihrist şi ei vor fi mai răi decât animalele sălbatice. Părinţii şi bătrânii nu vor mai fi respectaţi, iar dragostea va dispare. Conducătorii creştinilor, arhiereii şi preoţii, vor fi oameni încrezuţi (numai cu câteva excepţii), cu totul necunoscători a ceea ce este bine şi ce este rău, şi astfel toată Tradiţia Bisericii şi a creştinilor se va schimba”, se arată în profeţia Sfântului, publicată pe portalul www.cuvantul-ortodox.ro.

Printre oameni va domina imoralitatea şi dorinţa aprigă de a face bani cu orice preţ. Infracţiuni grave pentru, crima sau hoţia, dar şi prostituţia sau relaţiile homosexuale vor deveni un fapt obişnuit.

„Minciunile şi dragostea de bani va creşte pentru cei mai mulţi, precum şi supărarea la cei ce adună bogăţie. Prostituţia, adulterul, păcatele homosexuale, hoţiile şi crimele vor ajunge la cel mai înalt nivel. Omul va fi lipsit de harul lui Dumnezeu primit la Botez şi-şi va pierde mustrarea de conştiinţă”, se mai spune în această profeţie.

Cum lucrează Necuratul

Sfântul Nil considera că toate invenţiile fără de care acum nici nu am putea concepe un trai decent sunt doar metodele Satanei de a controla întreaga lume: 

„Satana va da o anume înţelepciune pervertită pentru invenţia lucrurilor, încât oamenii vor fi capabili să vorbească unul cu altul de la un capăt al lumii la celălalt. De asemenea, oamenii vor zbura ca păsările prin aer şi vor călători pe sub apă ca peştii. Cu aceste lucruri, oamenii vor locui în confort, fără să-şi dea seama că Antihrist îi înşeală pe ei, făcându-i să creadă că, dacă au toate cunoştinţele ştiinţifice, nu au nevoie să creadă în Dumnezeu, Cel întreit în Persoane”.

Cine este Sfântul Nil Izvorâtorul de Mir

Sfântul Nil Izvorâtorul de Mir (sau Sfântul Nil Athonitul) este prăznuit pe 12 noiembrie. Acesta a fost unul dintre marii asceţi ai lumii, asemenea marilor sfinţi pustnici şi făcători de minuni din primele veacuri creştine. Se spune că după adormirea lui a izvorât atât de mult mir din moaştele sale, că ajungea până în mare. Această minune nemaivazută a adus la acel loc oameni greu bolnavi de pretutindeni. După un timp, corăbierii care treceau au început să adune şi să vândă mirul pentru bani. Din acel moment, au încetat moaştele cuviosului să mai izvorască mir.
 

Turnu-Severin


Ultimele știri
Cele mai citite